Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 1.Kademe Öğretmenleri Dökümanları ,Yazılı ve Sınav Soruları > 2.Sınıf Öğretmenleri > 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri

2. Sınıf Türkçe Eş Sesli Sözcük Testi Ve Cevapları

2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri
2. Sınıf Türkçe Eş Sesli Sözcük Testi Ve Cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi eş seslidir?[/b] Kaynak: Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları http://www.yazilisorulari.org/showthread.php?t=6102 Kaynak: Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları http://www.yazilisorulari.org/showthread.php?t=6102 A. kapı ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-15-2010, 11:25 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderatör
Standart 2. Sınıf Türkçe Eş Sesli Sözcük Testi Ve Cevapları

          
1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi eş seslidir?[/b]



A. kapı B. yüz C. yel









2. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde eş sesli bir sözcük kullanılmıştır?

A. Arabanın arkasına bindi.

B. Derslerine çok iyi çalış.

C. Evimiz buraya çok yakındır.



3. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde eş sesli ( sesteş ) bir sözcük yoktur?

A. Kapı zili uzun uzun çaldı.

B. Bakkaldan iki ekmek al.

C. Ödevini zamanında yapmalısın.



4. Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin sesteşi yoktur?

A. bağ B. gül C. su







5. Aşağıdaki sözcük gruplarını karşılaştırdığımızda hangisi dışarıda kalır?

A. kır – yol

B. yukarı - aşağı

C. usta – acemi





6. “ Dilek çay kenarında oturuyor.” cümlesindeki çay sözcüğü aşağıdaki cümlelerden hangisiyle aynı anlamdadır?

A. Berke çayda balık yakaladı.

B. Bu yıl çay kurudu.

C. Bu çay çok demli olmuş.



7. Aşağıdaki tümcelerden hangisi anlam bakımından farklıdır?

A. Yeşil ördek suya daldı.

B. Aykut yüzme havuzunda derine daldı.

C. Çam ağacının dalı kırıldı.



8. “ ekmek, gül, süs, çal, uç “ Yandaki sözcüklerden hangisi sesteş değildir?

A. ekmek B. süs C. gül







9. Aşağıdaki tümcelerden hangisi anlam bakımından farklıdır?

A. Kutuya beş kalem koy.

B. Gemi güzel bir koya yanaştı.

C. Kalemini buraya koy.



10. “ kaya, koş, in, kısa “ sözcüklerinden hangisi sesteştir?

A. in B. koş C. kaya



CEVAPLAR

1-B

2-A

3-C

4-C

5-A

6-A

7-C

8-B

9-B

10-A

editor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Alt 05-04-2010, 04:25 PM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderator
Standart

bu siteden çok faydalanıyorum tşk ederim herşey için
ozanca66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cevaplari, sesli, sinif, sozcuk, testi, türkçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eş Sesli Sesteş Kelimeler Nelerdir?Eş Sesli Kelimelere Örnek Bilgiler eymen33 Türkçe Ders Notları 0 04-19-2013 11:51 PM
Harfler 2.Snıf Türkçe İnce Ve Kalın Sesli zeyrekli 2.Sınıf Öğretmenleri 0 11-15-2011 05:03 PM
Eş Sesli Kelimeler 2. Sınıflar Türkce zeyrekli 2.Sınıf Öğretmenleri 0 11-11-2011 04:38 PM
2. Sınıf Türkçe Cümle Bilgisi Testi Ve Cevapları editor 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 1 05-01-2010 05:12 PM
2. Sınıf Türkçe Hece Bilgisi Testi Ve Cevapları editor 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 1 03-19-2010 04:56 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42 AM.


Eğitim ve Ögretim