Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 1.Kademe Öğretmenleri Dökümanları ,Yazılı ve Sınav Soruları > 2.Sınıf Öğretmenleri > 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri

2. Sınıf Türkçe Cümle Bilgisi Testi Ve Cevapları

2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri
2. Sınıf Türkçe Cümle Bilgisi Testi Ve Cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Hangisinin sonuna nokta konulmalıdır? a) Eyvah elimi kestim b) Saatini çok beğendim c) Nereye gidiyorsun 2.Hangisi cümledir? a) gidiyoruz b) balık c) yolculuk 3. “ Şoför……………….oldukça………sürüyordu.” ifadesinde noktalı yerlere ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-15-2010, 11:25 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderatör
Standart 2. Sınıf Türkçe Cümle Bilgisi Testi Ve Cevapları

          
1. Hangisinin sonuna nokta konulmalıdır?

a) Eyvah elimi kestim

b) Saatini çok beğendim

c) Nereye gidiyorsun



2.Hangisi cümledir?

a) gidiyoruz

b) balık

c) yolculuk

3. “ Şoför……………….oldukça………sürüyordu.” ifadesinde noktalı yerlere sırasıyla hangi kelimeler yazılmalıdır?

a) taksiyi-dertli

b) otobüsü-dikkatli

c) arabayı-kesin



4.Hangisi yanlıştır?

a) Cümlede gereksiz kelime kullanabiliriz.

b) Cümlenin ilk harfi büyük yazılır.

c) Her cümlenin sonuna nokta konulmaz.




5. “Yatarken televizyonu kapatmayı unutma ! “ cümlesinde hangi sorunun cevabı yoktur?

a) ne zaman

b) neyi

c) nasıl



6. “ Kazağını ( ) gömleğini ( ) pantolonunu güzelce yıkadı ( )” bu cümlede parantez içlerine sırasıyla hangi noktalama işaretleri gelmelidir?

a) (,) (.) (?) b) (,) (,) (?) c) (,) (,) (.)



7. Hangi cümlenin sonuna noktalama işareti yanlış konuşmuştur?

a) Hava kararmadan dönmelisin?

b) Yarın erkenden yola çıkmalıyız.

c)Yaşlı kadın ağlamaya başladı.



8.Hangisinin ilk harfi daima büyük yazılmalıdır?

a) köpek

b) karabaş

c) kedi



9.Hangisi hem hece hem de kelimedir?

a) gül b) mavi c) yarım







10.Hangisi sözlükte önce gelir?


a) kelebek b) kapı c) kitap





CEVAPLAR

1-B

2-A

3-B

4-A

5-C

6-C

7-A

8-B

9-A

10-B

editor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Alt 05-01-2010, 05:12 PM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderator
Standart

çok güzel paylaşım tşk ederim
ozanca66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
bilgisi, cevaplari, cümle, sinif, testi, türkçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8.sınıf türkçe dersi cümle bilgisi test soruları word çalışmasını download zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 08:46 PM
Cümle Testi 2. Sınıf Türkçe Noktalama zeyrekli 2.Sınıf Öğretmenleri 0 11-15-2011 05:29 PM
3.Sınıf Cümle Bilgisi Testi admin 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 11-23-2010 09:45 PM
2. Sınıf Türkçe Hece Bilgisi Testi Ve Cevapları editor 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 1 03-19-2010 04:56 AM
Türkçe Dersi Cümle Bilgisi Test Soruları admin Dil ve Anlatım Soru Bankası ve Testler 0 02-25-2010 08:56 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10 AM.


Eğitim ve Ögretim