Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 1.Kademe Öğretmenleri Dökümanları ,Yazılı ve Sınav Soruları > 2.Sınıf Öğretmenleri > 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri

Hayat bilgisi 2. Sinif sorulari

2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri
Hayat bilgisi 2. Sinif sorulari Konusunu Görüntülemektesiniz.->1- Atatürk hangi tarihte doğmuştur ? Kaynak: Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları http://www.yazilisorulari.org/showthread.php?t=792 Kaynak: Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları http://www.yazilisorulari.org/showthread.php?t=792 a) 1881 ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-05-2009, 01:17 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart Hayat bilgisi 2. Sinif sorulari

          
1- Atatürk hangi tarihte doğmuştur ?



a) 1881 b) 1932 c) 1938 d) 1940

2- İlköğretim kaç yıldır ? Doğru olan seçeneği işaretleyiniz ?

a) 6 b) 8 c) 9 d) 11

3- Yeryüzünün büyük bir kısmını aşağıdakilerden hangisi daha çok temsil eder?

a) Karalar b) Uzay c) Sular d) Ağaçlar 4- Aşağıdakilerden hangisinde hayat vardır ?

a) Güneş b) Ay c) Dünya d) Yıldız

5- Trafikte dur işareti ve tehlike anlamına gelen renk hangisidir ?

a) Kırmızı b) Sarı c) Yeşil d) Mor

6- İlk Cumhurbaşkanımızın adı nedir ?

a) Turgut Özal b) Atatürk c) İsmet İnönü d) Celal Bayar

7- Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesi ile aşağıdakilerden hangisi oluşur?

a) Gece-Gündüz b) Mevsimler c) Yıllar d) Saat

8- Dünyanın kaç türlü hareketi vardır ?

a) 5 b) 3 c) 4 d) 2

9- Gözümüzün ortasındaki yuvarlak kısma ne ad verilir ?

a) Göz halkası b) Göz çukuru c) Göz bebeği d) Göz yuvarlağı

10- Çok şiddetli seslerden uzak tutmalıyız.
Sivri uçlu, sert cisimlerle karıştırmamalıyız.
Su kaçırmamalıyız.
Yukarıdaki bilgiler hangi organımız için verilmiştir ?

a) Göz b) Kulak c) Burun d) El


CEVAP ANAHTARI;

1- a 6- b
2- b 7- a
3- c 8- d
4- c 9- c
5- a 10- b
Stalkers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Cevapla

Etiketler
2. sinif, hayat bilgisi, sorulari

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2 sinif hayat bilgisi performans odevi meslekleri tanıyorum admin 2.Sınıf Performans ve Proje Ödevleri 0 01-14-2010 03:56 AM
2 sinif hayat bilgisi performans odevi dengeli besleniyorum admin 2.Sınıf Performans ve Proje Ödevleri 0 01-14-2010 03:55 AM
8. Sinif fen bilgisi test sorulari Stalkers Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 10-06-2009 02:57 PM
5.sinif fen bilgisi sorulari Stalkers 5. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-06-2009 02:52 AM
Hayat bilgisi sorulari-1 çalişma sorulari Stalkers 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 01:32 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:15 PM.


Eğitim ve Ögretim