Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 1.Kademe Öğretmenleri Dökümanları ,Yazılı ve Sınav Soruları > 3.Sınıf Öğretmenleri > 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri

3. Sinif türkçe test sorulari-22

3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri
3. Sinif türkçe test sorulari-22 Konusunu Görüntülemektesiniz.->3. SINIF TÜRKÇE TEST SORULARI 1-‘Yeni yılı evde kutladık.’’ Cümlesinde sıfat olan kelime aşağıdakilerden hangisidir? a) yeni b) yılı c) evde d) kutladık 2-Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisinde belirtme sıfatı yoktur? ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-05-2009, 01:42 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 3. Sinif türkçe test sorulari-22

          
3. SINIF TÜRKÇE TEST SORULARI

1-‘Yeni yılı evde kutladık.’’ Cümlesinde sıfat olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?
a) yeni b) yılı c) evde d) kutladık

2-Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisinde belirtme sıfatı yoktur?

a)şu okul b)ekşi elma c) beş kaşık d) dört duvar

3-‘Bakkaldan taze peynir ile iki ekmek aldım.’’ Cümlesinde ikisi de sıfat olan kelime aşağıdakilerden hangisidir?
a)bakkaldan-taze b)taze-iki c) peynir-ekmek d)taze-ekmek


4-‘Köpek kadına saldırdı,onu elinden ve bacağından ısırdı.’’ Cümlesinde ‘‘onu’’ zamiri hangi adın yerine kullanılmıştır?
a)bacağın b)çocuğun c)elin d)kadının

5- ‘Ben sana ve arkadaşına hiç güvenmiyorum.’’ Cümlesinde kaç tane zamir vardır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

6-Aşağıdaki fiillerden hangisi gelecek zamanın ikinci tekil kişisidir?
a)oturacaksın b)gelmeyiniz c)yazacaksınız d)kaçıyorsunuz

7-‘Öğrenciler ders çalışıyorlar.’’ Cümlesinde geçen ‘oynuyorlar’’ fiilinin zamanı aşağıdakilerden hangisidir?
a)geçmiş zaman b)gelecek zaman c)geniş zaman d)şimdiki zaman

8-‘Yatmak’’ fiilinin üçüncü çoğul kişisi aşağıdakilerden hangisidir ?
a)yatacaksınız b)yatacağız c)yatıyorlar d)yattınız

9-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘de’’ nin yazımında yanlışlık yapılmıştır.
a)Kadıncağızın oğlu da kaybolmuş b)Düşünde öyle karar ver.
c)Bugün sen de bir gariplik var d)Toplantıya sen de katıldın mı?

10-Aşağıdaki isimlerden hangisi her zaman büyük harfle başlayarak yazılır?
‘Danimarka ,Kalem,Öğretmen,Sınıf,Karabük,Karadeniz,Salı,Matem atik’’
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6

11-Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna ünlem (!) işareti konulmalıdır?
a)Ne zaman tatile gireceğiz b)Günler artık uzamaya başladı
c)Oh be, nihayet senden kurtuldum d)Sen ne zaman geleceksin

12-Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna doğru noktalama işareti konulmuştur?
a)Amanın arkadaşlar,yetişin. b)Annem çürük dişini çektirdi!
c)Okula gitmedin mi? b)Bugün çarşıya gitmiyorum?


CEVAP ANAHTARI

1- A 7- D
2- A 8- C
3- B 9- B
4- D 10- A
5- B 11- C
6- A 12- C
Stalkers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
3. sinif, sorulari-22, test, türkçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4. Sinif Test Sorulari Stalkers 4. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 5 11-19-2009 02:17 PM
3. Sinif türkçe test sorulari Stalkers 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 01:44 AM
3.sinif türkçe sorulari çalişma sorulari 25 Stalkers 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 01:41 AM
3.sinif türkçe sorulari çalişma sorulari 88 Stalkers 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 01:40 AM
Türkçe dersi 2.sinif ara değerlendirme test sorulari Stalkers 2. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 01:20 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:07 AM.


Eğitim ve Ögretim