Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 1.Kademe Öğretmenleri Dökümanları ,Yazılı ve Sınav Soruları > 4.Sınıf Öğretmenleri > 4. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri - 1

4. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri - 1 Konusunu Görüntülemektesiniz.->SOSYAL BİLGİLER 1.Aşağıdakilerden hangisi yazılı kurallar kapsamına girer? A)Anayasa ve kanunlara uymak B)Bayram ziyaretlerinde bulunmak C)Büyüklerin ellerinden öpmek D)Otobüste yaşlı insanlara yer vermek 2.Aşağıdakilerden hangisi aile bireyleri arasında bulunmaması gereken ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-05-2009, 08:40 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri - 1

          
SOSYAL BİLGİLER

1.Aşağıdakilerden hangisi yazılı kurallar kapsamına girer?
A)Anayasa ve kanunlara uymak B)Bayram ziyaretlerinde bulunmak
C)Büyüklerin ellerinden öpmek
D)Otobüste yaşlı insanlara yer vermek

2.Aşağıdakilerden hangisi aile bireyleri arasında bulunmaması gereken özelliklerden birisidir?
A)Sevgi B)Saygı C)Kıskançlık D)Hoşgörü

3.Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal güvence kurumu değildir?
A)Milli Eğitim Bakanlığı C)Bağ-Kur
B)Emekli Sandığı D)Sosyal Sigortalar Kurumu

4.Gölgenin ,öğle vaktindeki en kısa olduğu zaman uzantısı hangi yönü gösterir?
A) Kuzey B)Güney C)Doğu D)Batı

5.Yurdumuz kaç coğrafi bölgeye ayrılır?
A)5 B) 3 C)7 D)6

6.Aşağıdakilerden hangisi yurdumuzun sıra dağlarından biridir?
A)Ağrı dağı B)Süphan dağı C)Toros dağları D)Uludağ


7.Ülkemizdeki dağların ovaların ,akarsu ve göllerin yerlerini öğrenmek istediğimizde hangi tür haritadan yararlanılır?

A)İdari B)Coğrafi C)Fiziki D)Siyasi

8.Yazları serin kışları ılık her mevsim yağışlıdır.Yurdumuzdaki bu iklim tipine ne ad verilir?
A)Karasal iklim B)Akdeniz iklimi C)Ekvator iklimi D)Karadeniz iklimi

9.Akdeniz ikliminin bitki örtüsü nedir?
A)Orman B)Bozkır C)Maki D)Fundalık

10.Yeryüzünün belli bir bölümünün küçültülerek bir ölçeğe göre çizilmesine ne ad verilir?
A)Kroki B)Ölçek C)Harita D)Plan



CEVAP ANAHTARI:1-A 2-C 3-A 4-A 5-C 6-C 7-C 8-D 9-C 10-C
Stalkers isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
4. sınıf, sosyal bilgiler, testleri - 1

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri - 3 Stalkers 4. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 1 06-14-2010 08:05 PM
6.Sınıf sosyal Bilgiler testleri-5 tane admin Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 04-15-2010 09:01 PM
7.Sınıf Sosyal Bilgiler testleri-3 Adet admin Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 04-08-2010 12:07 AM
7.Sınıf Sosyal Bilgiler testleri-882 Adet Soru admin Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 04-08-2010 12:06 AM
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Testleri - 2 Stalkers 4. Sınıf Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 10-05-2009 08:40 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:02 AM.


Eğitim ve Ögretim