Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları

7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları Türkçe Yazılı Soruları - 7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları - 7.Sınıf 1.Dönem Türkçe Yazılı Soruları - 7 Sınıf 2.Dönem Türkçe Yazılı Soruları - Türkçe Dersi Yazılı Sınav Soruları

7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları-4

7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları
7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları-4 Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. ”Okul,insana doğru şeyler verir.” Cümlesinde tür emiş sözcük hangisidir? A) Okul B) Verir C) Doğru D) Şeyler Kaynak: Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları http://www.yazilisorulari.org/showthread.php?t=1403 2. ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-11-2009, 08:46 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları-4

          
1. ”Okul,insana doğru şeyler verir.” Cümlesinde türemiş sözcük hangisidir?

A) Okul B) Verir C) Doğru D) Şeyler


2. Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili sözcük farklı türdendir.?

A) İhtiyar, kardeşini arıyor.
B) Genç insan yorulur mu?
C) Genç sorumluluğunu bilir.
D) Taşıtlarda yaşlılara yer veriniz.


Türkçenin Tarihi,Or Abideleri, Anlatım Bozukluklar, Cümlenin Öğeleri, Yazım ve Noktalama, Türkoloji Makaleleri, Edebiyat Nedir?, Alfabelerimiz, Atasözleri, Bulmacalar, Edebi Sanatlar, Sınav Soruları, Kpss, Oks, Öss, Bunları Biliyor musunuz?, Özlü Sözler, Güzel Sözler, Türkçe, Edebiyat, Masallar, Destanlar, Astroloji, Roman Özetleri

3) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru sıfatı kullanılamamıştır?

A) Hangi öğretmen derse gelece k?
B) Ne iş yapacaksınız?
C) Sınava kaç gün kaldı?
D) Siz hangisini alacaksınız?

4) Hangi cümledeki “ki” ilgi zamiridir?

A) Yarinki koşuya çok iyi hazırlandım
B) Ormandaki pınarın suyu buz gibiydi.
C) Geldim ki tren çoktan kalkmıştı.
D) Benimkiler daha pahalıdır.



5) ”Dilinin ucunda olmak” deyiminin anlamına gelmeyen hangisidir?

A) Söyleyeceğini karıştırmak
B) Her şeyi söylemek
C) Söyleyecek gibi olmak
D) Bir türlü söyleyememek


6. Hangi tamlamada fiilden türemiş isim yoktur?

A) Arabanın boyası
B)
Örgünün kenarı
C)
Geçim derdi
D)
Görgü kuralı


7. ”Hasta ol benim için ,öleyim senin için” atasözündeki edatın görevi nedir?

A) Neden ilgisi kuruyor.
B) Araç ilgisi kuruyor.
C) Yön ilgisi kuruyor.
D) Eşitlik ilgisi kuruyor


8. Hangi cümlede bağlaç yoktur?
A) İşler bitmediği için Pazar günü de çalıştım.
B) Demek ki sizin de gideceğiniz doğruymuş.
C) Otobüsün arkasından koştum ama yetişemedim.
D) Bütün çabalarına rağmen dereceye giremedi.



9. ”En az kırk yıl güneşte pişmeden bu sulu meyve ballanmaz.”cümlesinde ismin hangi halleri vardır?

A) Yalın hali , -i hali
B) -de hali ,-den hali , -i hali
C) Yalın hali , -de hali
D) Yalın hali , -de hali, -den hali


10. Hangi cümlenin öğelerine ayrılışında yanlışlık yapılmıştır?
A) Sabah erken kalkınca / elimi yüzümü/ yıkarım.
B) Ankara’ya / otobüsle / akşam / gideceğiz.
C) Kuşlar / bahar gelince / dallara/ yuva yaparlar.
D) Öğrenciler / sınıfta / birlikte / dersi / dinliyorlar.


...Cevaplar…
| 1)A | 2)B | 3)D | 4)D | 5)B |
| 6)A | 7)A | 8)D | 9)B | 10)C |
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
7sinif, sorulari4, türkçe, yazili

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkçe Yazılı Soruları ve Türkçe Dersinin Önemi admin Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-24-2013 08:55 PM
3. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları editor 3. Sınıf Sınav Soruları, Soru Bankaları ve Testleri 0 03-16-2010 04:22 PM
6.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları - 16 admin 6.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-14-2009 01:53 AM
7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları-3 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-11-2009 08:47 PM
7.Sınıf Türkçe Yazılı Soruları -5 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-11-2009 08:45 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:37 PM.


Eğitim ve Ögretim