Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > 8.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları

8.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları Burada Yer Alan Tüm Türkçe Yazılı Sınav Soruları, Tamamen Sürekli Yöneticilerimiz Tarafından Güncel Şekilde Tutulmaktadır. Müfredatta Herhangi Bir Değişiklik Olduğunda Direkt Olarak Sitemiz Tarafından Yeni Sorular Hazırlanmaktadır. Tüm Öğrenci Üyelerimize Konu Çalışmalarından Sonra Bu Soruları Bol Bol Çözmenizi Tavsiye Ederiz. Böylece, Bilgilerinizi Daha İyi Pekiştirecek, Okulda Olacağınız Yazılılarda Soruları Çözerek Konuyu Zihninize Yerleştirdiğinizden Dolayı Daha Başarılı Olacaksınız

8. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları

8.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları
8. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->1) Aşağıdaki cümlelerde yer alan ad tamlamalarından hangisinin tamlananı zamirdir? A) Kendi çocuğunu sevmez mi insan? B) Geziden kimsenin haberi olmamış. C) Onun malı çok kıymetlidir,dokunmayın. D) Kalemlerin hiçbiri işe ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-11-2009, 12:51 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 8. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları

          
1) Aşağıdaki cümlelerde yer alan ad tamlamalarından hangisinin tamlananı zamirdir? A) Kendi çocuğunu sevmez mi insan?
B) Geziden kimsenin haberi olmamış.
C) Onun malı çok kıymetlidir,dokunmayın.
D) Kalemlerin hiçbiri işe yaramaz,atalım gitsin.

2) ”Vatanımı niçin severim?”sözü, senin aklına yüzlerce cevap getirmiyor mu? Vatanımı severim çünkü annem ve babam orada doğdu;çünkü annemin ağladığı ve babamın büyük anılarını saygı ile andığı bütün ölüler,onun kutsal toprağında gömülüdür.Çünkü doğduğum il,konuştuğum dil, beni aydınlatan kitaplar,kardeşim,arkadaşlarım… vatanımdan birer parçadır.Bu vatan sevgisini sen henüz bütünüyle duyamazsın.Bunu büyüdüğün zaman çok daha iyi anlayacaksın. Parçada, aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Vatanı sevmek için pek çok neden bulunduğuna
B) Vatan toprağının kutsal olduğuna
C) Çocukların,vatan sevgisini büyüklerinden daha iyi hissettiğine
D) İlimizin,dilimizin,arkadaşlarımızın vatanımızdan birer parça olduğuna






3) Sağ çıkıp günlük savaştan,
Evin yolunu tutmuşum.
Yemek yedim,çocuklarım uyudu.
İniyor üstüme yavaştan
Allah’ın beyaz bulutu,
Kederlerimi unutmuşum.

Behçet NECATİGİL
Şiire göre,şair için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Bir ailesinin olduğu
B) Bir işte çalıştığı
C) Üzüntülerini unuttuğu
D) Geçim sıkıntısı çektiği





4) Rahmetle anarım anacığımı.Böylelerini gördükçe:”Doktorluğun,mühendisliğin,avukatlığın,şo förlüğün,şu ya da bu mesleğin okulu var;adamlığın okulu yok ki!”derdi.

Parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yazarın annesini çok sevdiği
B) Doktor ve mühendis olmanın çok zor olduğu
C) Saygısız kişilerin insanları huzursuz ettiği
D) Adam olmanın hiç de kolay bir iş olmadığı

5) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
A) Gönül alıcı birsöz, yazı kışa çevirir.
B) Kaplana binen için iniş yoktur.
C) Gözü tok adam hiç bir zaman iflas etmez.
D) Vaatler ülkesinde insan açlıkdan ölür.




6) -Ne var söyle bakayım( ) diye çağırdı.
-Sarışın Yörük( )
-Efendim, babam size şu yoğurdu gönderdi,dedi.
-Niçin?
-Şey( )
-Ben yoğurt filan ısmarlamadım.

Yukarıdaki cümlede parantezle boş bırakılan yerlere, sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri gelmelidir?
A) (!) , (,) , (?) B) (,) ,(,) ,(,)
C) (,) ,( ,(…) D) (!) ,(.) ,(?)





7) ”Her insan ,herkes karşısında her şeyden sorumludur.”cümlesindeki zamirle aynı türde olanı hangi cümlede kullanılmıştır?

A) Sırrını açıklayan kimselerden uzak dur.
B) Dil ile düğümlenen diş ile çözülmez.
C) Her insan sırdaş olmaz.
D) Sorumluluk duygusu olan kızmamalıdır.





8) Hangi seçenekteki fiillerin tamamı birleşik zamanlıdır?

A) Almalıydın,verecek miydin,bırakıvermiş
B) Götürmedi,alacaktım,dinleyecekmiş
C) Çalışır mıydı,gitmeyiveriyordu,düşünecektim
D) Parçalamadık,çalışabildin mi,kazıyormuş





9) I.Yalnız kimselere her zaman sahip çıkmalıyız.
II.İş yerinde yalnız bir bilgisayar var.
III.Dışarıda oyna,yalnız önce giysilerini değiştir.
IV.Başarısızlıktan yalnız beni sorumlu tutamazsın!

“Yalnız”sözcüğü, yukarıdaki cümlelerin hangilerinde edat görevinde kullanılmıştır?
A) II.ve IV.
B)
II. Ve III.
C) I.,II.ve III.
D)
I. Ve II





10) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sözde özne vardır?


A) Tilki, iki kez tuzağa düşmez.
B) İnsan kendi kazdığı kuyuya düşer.
C) Dikenler arasında güller yetişir.
D) İyi pazarda çürük ürün satılmaz.

Cevaplar :
| 1)D | 2)C | 3)D | 4)D | 5)B |
| 6)C | 7)A | 8)C | 9)A | 10)D |
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Alt 11-02-2010, 01:10 AM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

bu sorular 8.sınıf sınav sorusumu
makay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
cevaplari, sinif, sorulari, türkçe, yazili

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları- 2 admin 6.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-14-2009 01:59 AM
7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları-2 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-12-2009 06:05 PM
7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları-3 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-12-2009 06:04 PM
7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları-4 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-12-2009 06:04 PM
7. Sınıf Türkçe Yazılı Soruları ve Cevapları-5 admin 7.Sınıf Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-12-2009 06:03 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:16 PM.


Eğitim ve Ögretim