Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Bilgi ve İletişim Dersi Yazılı ve Sınav Soruları

Bilgi ve iletişim Teknolojileri Test Soruları

Bilgi ve İletişim Dersi Yazılı ve Sınav Soruları
Bilgi ve iletişim Teknolojileri Test Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->1) Bilgisayar kapandığında içindeki bilgilerin silindiği bellek hangisidir ? a) Harddisk b) Bios c) RAM d) Flashdisk e) CD-ROM 2) Aşağıdakilerden hangisi giriş birimi değildir ? a) Klavye b) Fare ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-29-2010, 10:40 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Bilgi ve iletişim Teknolojileri Test Soruları

          
1) Bilgisayar kapandığında içindeki bilgilerin silindiği bellek hangisidir ?
a) Harddisk b) Bios c) RAM d) Flashdisk e) CD-ROM

2) Aşağıdakilerden hangisi giriş birimi değildir ?
a) Klavye b) Fare c) Tarayıcı d) Yazıcı e) Modem

3) Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimi değildir ?
a) Yazıcı b) Modem c) Klavye d) DVD-ROM e) Monitör

4) Aşağıdakilerden hangisi hem giriş hem çıkış birimidir ?
a) Yazıcı b) Tarayıcı c) Fare d) Klavye e) Sabitdisk

5) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar işletim sistemi değildir ?
a) Windows b) İnternet c) Linux d) DOS e) Unix

6) Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarda programlama dili değildir ?
a) Basic b) İnternet c) Cobol d) Fortran e) Pascal

7) Programlama dilinde yazılan programı makine diline çeviren programa ne isim verilir ?
a) Programlama dili b) İşletim sistemi c) Floppy disk d) Compiler ( derleyici ) e) Browser

8) Aşağıdaki birimlerin hangisi en büyüktür ?
a) Megabyte b) Gigabyte c) Kilobyte d) Terabyte e) Byte

9) Bir byte kaç bit’tir ?
a) 1 b) 2 c) 8 c) 16 e) 1024

10) Bilgisayarları uzaktan komanda etmek amacıyla yazılmış olan virüslere ne isim verilir ?
a) Worm b) Trojan c) Spy d) Crack e) Hacker

11) Aşağıdakilerden hangisi ücretsiz yazılımdır ?
a) Shareware b) Freeware c)Tryware d) Postcardware e) Download

12) Üç karakterli tuşlardan sağ alt köşedekini yazdıran tuş hangisidir ?
a) Shift b) Alt Gr c) Pause d) End e) Home

13) İnternet üzerinden bilgi aramak için kullanılan web sitelerine ne isim verilir ?
a) Servis sağlayıcı b) Network c) Arama motoru d) Domain e) İp adresi

14) Bilgisayardaki tüm yazılımların ve verilerin depolandığı birim aşağıdakilerden hangisidir ?
a) RAM b) Bios c) Harddisk d) Flash bellek e) İşlemci

15) Bilgisayarda tüm işlem ve birimleri yöneten aşağıdakilerden hangisidir ?
a) Harddisk b) Cpu c) RAM bellek d) Anakart e) Bios

16) İnternet üzerinden bilgisayarlar arasında bilgi veya mektup alışverişi yapmaya ne ad verilir ?

a) Download b) Upload c) E-mail d) IP e) www

17) Reklam içerikli e-posta yaymak ve bulaştığı bilgisayarları reklamdaki sitelere yönlendirmek üzere yazılmış programlara ne ad verilir ?
a) Virüs b) Spy c) Trojan d) Solucan e) Antivirüs

18) Kağıt üzerindeki resim , fotograf ve metinleri optik olarak tarayan ve onları bilgisayarın kullanabileceği sayısal verilere dönüştüren cihaza ne ad verilir ?
a) Yazıcı b) Kamera c) Scanner d) CD-ROM e) Modem

19) Bilgisayarları oluşturan elektronik devre ve aygıtlara ne ad verilir ?
a) Harddware b) Software c) Compitur d) Cpu e) USB

20) Bilgisayar birimlerinin monte edildiği temel karta ne ad verilir ?
a) Ekran kartı b) CPU c) RAM d) Anakart e) Klavye

21) En küçük bellek kapasitesinin adı nedir ?
a) Mhz b) Byte c) Bit d) Gigabyte e) Megabyte

22) Bilgisayar hırsızlarının veya hackerlerin bilgisayarlara girişini engelleyen programlara ne ad verilir ?
a) Firewall b) Trojan c) hack d) Crack e) Spy

23) Bir kilobyte kaç byte dir ?
a) 2 b) 8 c) 64 d) 1000 e) 1024

24) Aşağıdakilerden hangisi web sayfalarına ulaşmak için kullanılan web browser ( tarayıcı ) program değildir ?
a) İnternet Explorer b) Opera c) Mozilla Frefox d) Windows e)Netscape

25) Aşağıdakilerden hangisi internet ortamında dosya indirmek anlamına gelir ?
a) Upload b) Download c) Browser d) Keyboard e) IP

26) Aşağıdakilerden hangisi internet ortamına dosya göndermek anlamına gelir ?
a) Upload b) Download c) E-mail d) Arama motoru d) www

27) İnternet ortamında bilgisayarlar arasında dosya aktarımı yapmak için geliştirilen internet protokolü ve bu işlemi yapan programlara ne isim verilir ?
a) IP b) FTP c) Arama motoru d) Browser e) http

28) Birbirine kablolarla bağlanmış ana bilgisayar , yazıcı , modem gibi donanımların en ekonomik ve verimli şekilde kullanılmasına ne ad verilir ?
a) İnternet b) Server c) Network d) FTP e) IP


29) İki veya üç karakterli klavye tuşlarından sol üstekini yazdıran tuş hangisidir ?
a) Shift b) Alt Gr c) Pause d) End e) Home

30) Aşağıdakilerden hangisi virüs türü değildir ?
a) Trojan b) Worm c) Spy d) Antivirüs


Cevap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
C D C E B B D D C B B B C C B C B C A D C A E D B A B C A D
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Alt 11-25-2010, 12:28 AM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

cevaplar yanlış sanırım yardımcı olur musunuz ltfen :S
Leiche isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2010, 12:42 AM   #3 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart

dikkatli eşleştirseniz hata yok
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2010, 01:34 AM   #4 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderator
Standart

ben yeni açtığınız konuya baktım bir kaç soruda bana göre hata var
58KiNG58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lise Şeçmeli Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları admin Bilgi ve İletişim Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-19-2013 05:12 PM
7.sınıf iletişim ünitesi test soruları döküman arşivi indir merew Sosyal Bilgiler Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 06-18-2012 05:46 PM
Bilgi ve İletişim Teknolojileri 188 Soruluk Uygulama Çalışma Soruları 58KiNG58 Bilgi ve İletişim Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 12-03-2010 12:31 AM
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Teorik Çalışma Soruları 58KiNG58 Bilgi ve İletişim Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 12-03-2010 12:30 AM
7. Sınıf iletişim ünitesi test soruları Sbs sınavına uygun admin Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 1 10-08-2010 09:49 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:42 AM.


Eğitim ve Ögretim