Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Meslek ve Ticaret Liseleri Yazılı ve Sınav Soruları > Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları

Özel eğitimde program dersi 1.dönem 1.yazılı soru ve cevapları

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları
Özel eğitimde program dersi 1.dönem 1.yazılı soru ve cevapları Konusunu Görüntülemektesiniz.->2008-2009 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİMDE PROGRAM DERSİ 1.DÖNEM 1.YAZILI SORULARI VE CEVAPLARI Soruların yanındaki başlıkları doğru önermeler için (D), yanlış önermeler için (Y) yazarak doldurunuz 1. ( ) Özel eğitim, ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2009, 03:31 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Özel eğitimde program dersi 1.dönem 1.yazılı soru ve cevapları

          
2008-2009 ÖĞRETİM YILI ÖZEL EĞİTİMDE PROGRAM DERSİ 1.DÖNEM 1.YAZILI SORULARI VE CEVAPLARI

Soruların yanındaki başlıkları doğru önermeler için (D), yanlış önermeler için (Y) yazarak doldurunuz

1. ( ) Özel eğitim, sadece özürlü bireylerin yetersizliklerine uygun ortamda eğitim verir.

2. ( ) Özel eğitim, gelişimlerinde benzerlikler gösteren çocuklara uygulanır.
3. ( ) Özel eğitim pahalı bir eğitimdir.
4. ( ) Özel eğitimde eğitim programı geneldir.
5. ( ) Eğitim programı öğretim etkinliklerini olduğu kadar, destek hizmetlerini de kapsar.
6. ( ) Özel eğitim alan öğrenciler, gerekli bakım ve tedavi aldıktan sonra normal eğitime devam edebilirler.
7. ( ) Özel gereksinimlere sahip bireylere kesin bir sınıflama yapılması güçtür.
8. ( ) Özel eğitimin amacı, özel eğitim gerektiren bireylere yapabildikleri doğrultusunda bağımsız yaşama becerileri kazandırmaktır.
9. ( ) Özel eğitim, özürlü bireyleri en az kısıtlayıcı ortamlarda eğitmektir.
10. ( ) Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimine, yeterli olgunluğa geldikten sonra başlanır.

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru seçeneği kurşun kalem kullanarak işaretleyiniz.
11. Öğrenciye özgü bireysel hedeflerin alındığı öğretim programına ne denir?
A) BEP
B) Yıllık Plan
C) Günlük Plan
D) Grup Planı

12. Aşağıdakilerden hangisi performans düzeyi belirleme aşaması değildir?
A) Bireyin davranışları gözlenir.
B) Önceden hazırlanmış raporlar incelenir.
C) Bireyin hatalı davranışları değerlendirilmeye alınmaz.
D) Bireyin yapabildikleri hakkında ailesiyle görüşülür.

13. Öğrenci performansı değerlendirilirken hangi testler kullanılır?
A) İşitme ve görme testi
B) Ölçüt bağımlı beceri testi
C) Zekâ testi
D) Psiko - sosyal değerlendirme testi

14. Aşağıdakilerden hangisi öğrenme yöntemlerinden değildir?
A) Açık anlatım yöntemi
B) Basamaklandırılmış yöntem
C) Beceri öğretim yöntemi
D) Kayıt tutma yöntemi

15. Bir beceri ya da davranışın eğitimci tarafından yapılarak gösterilmesi hangi yardım
türlerine girer?
A) Sözel yardım
B) Fiziksel yardım
C) Görsel yardım
D) İşaretsel yardım

16. “Öğrenciler öğretmenin meyve tabağında bulunan sarı renkli meyveleri gösterip söylediklerini dinlerler.”
Bu beceri basamaklandırılmış öğrenme yöntemlerinden hangisine girer?
A) Yap - Göster
B) Yap - Söyle
C) Göster - Yap

D) Göster – Söyle

17. Birden çok basamaklı davranışların öğretilmesine ne denir?
A) Doğruda öğretim
B) Zincirleme öğretim
C) Pekiştireç
D) Marka yöntemiyle öğretim.

18. Sözel yardım (ipucu) ne şekilde verilir?
A) Bireye yapacağı davranışı hatırlatıcı açıklamalar yapılır.
B) Bir davranışın nasıl yapılacağı gösterilir.
C) Yapılması işlenen davranışla ilgili işaretler kullanılır.
D) Resim, şekil gibi görsel malzemeler ipucu olarak kullanılır.

19. Aşağıdakilerden hangisi pekiştireç kullanımında doğru bir davranıştır?
A) Birey pekiştirece istediği an ulaşabilmelidir.
B) Pekiştireç, davranıştan çok sonra da verilebilir.
C) Abartılı olmayan sevgi sözcükleri kullanılabilir.
D) Pekiştireci olumlu davranışın her aşamasında kullanmak verimli olur.

20. Aşağıdakilerden hangisi değerlendirmede hedefimiz olamaz?
A) Amaçların çocuğa uygunluğunu tespit etmek.
B) Davranışların öğrencide ne ölçüde gerçekleştiğini ölçmek.
C) Öğrencinin belirlenmiş amaçları ne kadar yapabildiğini öğrenmek.
D) Bir öğrencinin becerilerini diğer öğrencinin becerileriyle karşılaştırmak.

HER SORU 5 PUAN TOPLAM 100 PUANDIR



ÖZEL EĞİTİMDE PROGRAM DERSİ 1.DÖNEM 1.YAZILI CEVAP ANAHTARI

1) Y
2) Y
3) D
4) Y
5) D
6) Y
7) D
8) D
9) D
10) Y
11) A
12) C
13) B
14) D
15) C
16) D
17) B
18) A
19) C
20) D
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
1.dönem 1.yazılı, cevapları, özel eğitimde, program dersi, soru

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2014 Yılı Çocuk Gelişimi Program Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları ve Cevapları admin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-19-2013 03:40 PM
Özel Eğitimde Özbakım 2009-2010 2.Dönem 1.Yazılı Soruları -1 admin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları 3 04-09-2011 05:18 PM
özel eğitimde program dersi 1.dönem 2. Yazılı soruları admin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları 2 01-03-2011 01:33 AM
özel eğitimde özbakım dersi 1. Dönem 2. Yazılı soruları admin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları 0 12-14-2009 12:51 AM
Özel eğitimde özbakım dersi 1.dönem 1.yazılı soru ve cevapları admin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü Yazılı ve Sınav Soruları 0 11-12-2009 03:34 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:57 PM.


Eğitim ve Ögretim