Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Dil ve Anlatım Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Dil ve Anlatım Soru Bankası ve Testler

8.Sınıf Türkçe Anlatım Bozuklukları Konu Test Soruları

Dil ve Anlatım Soru Bankası ve Testler
8.Sınıf Türkçe Anlatım Bozuklukları Konu Test Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. "O, bütün gün anlattıklarınızı düşünmüş ve hata*nın kendisinde olduğunu anlamış." Bu cümledeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Gereksiz sözcük kullanılması B) Özne - yüklem uyuşmazlığı C) Sözcüğün yanlış ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-25-2010, 08:52 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 8.Sınıf Türkçe Anlatım Bozuklukları Konu Test Soruları

          
1. "O, bütün gün anlattıklarınızı düşünmüş ve hata*nın kendisinde olduğunu anlamış."
Bu cümledeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gereksiz sözcük kullanılması
B) Özne - yüklem uyuşmazlığı
C) Sözcüğün yanlış anlamda kullanılması
D) Anlamca çelişen sözcüklerin bir arada kulla*nılması
E) Sözcüğün yanlış yerde kullanılması

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Alkollüyken araç kullanan sürücülerin ehliye*tine geçici bir süre el konuyor.
B) Yağmurlu havalarda araç kullanmak daha zordur.
C) Yeni düzenlemeye göre lise öğretimini ta*mamlayanlar sürücü belgesi alabilecek.
D) Akşam, otoparkta aracını park edecek bir yer bulamadı.
E) Sürücü belgesi olmayanların araç kullanma*sına kesinlikle izin verilmiyor.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) İhtiyarlar, söğüt ağacının gölgesinde dinleni*yordu.
B) Öğleye doğru bir minibüs, köy meydanında durdu.
C) Konuşmacının anlattıklarını herkes sessizce dinliyor.
D) Çocukların pantolonları, gömlekleri çamura bezenmişti.
E) Önümüzdeki yıl, yaz tatilimi Karadeniz'de ge*çirmeyi düşünüyorum.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Yolculuğumuz çok rahat ve eğlenceli geçti.
B) Elektriklerin kesileceğini son anda duydum.
C) Başarılı bir iş adamıysam, bu, ilkokul öğret*menimin yüzündendir.
D) Raflarda çeşit çeşit, boy boy kitap vardı.
E) Adana'ya uçakla gitmekten son anda vaz*geçtiğini söyledi.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Doktorlar, hastanın ölüm nedeninin kesinlikle kalp krizi olabileceğini belirttiler.
B) Günümüzde gazetelerin spor sayfaları daha çok okunuyor.
C) Pencereyi açınca içeriye mis gibi deniz hava*sı girdi.
D) Evinin bahçesinde domates, biber, patlıcan yetiştiriyor.

E) Okul çıkışında babasının yanına uğrayacakmış.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Kazaya lastiği patlayan bir otobüs neden ol*muş.
B) Yarın iskele meydanında buluşmak üzere kar*şılıklı sözleştik.
C) Parkta bir süre, oyun oynayan çocukları sey*retti.
D) Kendini çok yorgun hissettiği için bugün iş*yerine gitmedi.
E) Kendisine hediye edilen kitabın kapağındaki resmi çok beğenmişti.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Yetkililer, trafik kazalarını azaltmak için yeni önlemler aldılar.
B) Kuraklık nedeniyle bu yıl çiftçiler büyük sıkın*tılar yaşadı.
C) Sürücüler, daha çok kazayı, yağışlı havalarda yapıyor.
D) Seyircilerin bu maça ilgi göstermeyişine bir anlam verememiş.
E) Ünlü sanatçının konserine gitmek istediğini bilmiyordum.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Gelişmeleri izliyor, kendince yorumluyor.
B) Kitaplarını kaplıyor, konularına göre ayırıyor.
C) Arkadaşına yardım ediyor, her konuda yol gösteriyor.
D) Televizyonlara çıkıyor, oralarda görüşlerini açıklıyor.
E) Bu tür programların yararına inanıyor, sık sık katılıyor.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Öğrencilerini çok seviyor, hiç kırmıyordu.
B) Dostlarını unutmuyor, sık sık ziyaret ediyor.
C) Çiçeklerine çok iyi bakıyor, susuz bırakmıyor.
D) Yaşadıklarını unutamıyor, herkese anlatıyor.
E) Basından etkileniyor, bazen de şikâyetçi olu*yor.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Seni çok seviyor, her konuda güveniyor.
B) Sözlerimi iyice dinledi, bana hak verdi.

C) Biz yukarı çıkarken, onlar aşağı iniyorlardı.
D) Okula erken gitti, ama okuldan hâlâ dönmedi.
E) Yolculukları seviyor, çünkü kitap okuyarak değerlendiriyor.


1-E 2-C 3-D 4-C 5-A 6-B 7-C 8-E 9-C 10-A
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
8sinif, anlatim, bozukluklari, konu, sorulari, test, türkçe

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anlam bakımından anlatım bozuklukları nelerdir?anlatım bozuklukları hakkında detaylı ders notlrı(1) konu anlatımı ve örnekler eymen33 Türkçe Ders Notları 0 04-20-2013 01:08 AM
8.sınıf türkçe dersi anlatım bozuklukları test soruları güncel belgesini yükle zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 08:48 PM
8.sınıf türkçe dersi anlatım bozuklukları test çalışması word belgesini indir zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 08:45 PM
6.7.8.sınıf türkçe anlatım bozuklukları test soruları indir admin Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 04-13-2010 01:57 AM
678.Sınıf Türkçe test soruları(anlatım bozuklukları) admin Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 04-04-2010 11:34 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:22 PM.


Eğitim ve Ögretim