Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler

6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 12

Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 12 Konusunu Görüntülemektesiniz.->276)Süratı 36 km/sa olan bir aracın hızı kaç m/s dir? A)10 B)20 C)30 D)40 277)Sürati 70 m/sn olan bir hareketli 4 sn’de kaç metre yol alır? A)100 B)150 C)280 D)350 ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2009, 06:13 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 12

          
276)Süratı 36 km/sa olan bir aracın hızı kaç m/s dir?

A)10 B)20 C)30 D)40

277)Sürati 70 m/sn olan bir hareketli 4 sn’de kaç metre yol alır?

A)100 B)150 C)280 D)350

278) 6 ve 8 N’luk iki kuvvetin büyük ve küçük bileşkeleri arasında fark nedir?

A)20 B)5 C)2,5 D)12

279)I. Tavuk
II. Timsah
III İnek
Yukarıdaki canlılardan hangisi aynı şekilde ürer?
A)I,II ve III B)I ve II C)I ve III D)II ve III

280)Çiçekli bitkilerde hayat döngüsü aşağıdaki olaylardan hangisiyle başlar?

A-Tozlaşma B-***lenme C-Meyve D-Çimlenme



281) 10N Yandaki cisme uygulanan net kuvvet kaç newtondur?
2N

A)5N B)7N C)8N D)12N

282) Bir otomobil 360 km yolu 4h almaktadır.Bu hareketlinin hızı kaç km/h tir?
A)100 B)85 C)75 D)90

283)I. kuş II. balina III .kurbağa
Yukarıdaki canlılardan hangisi veya hangilerinde iç ***lenme iç gelişim görülür?

A) I ve II B) Yalnız I C) I ve III D) Yalnız II

284)Tohumun büyürerek bitkiyi oluşturan kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

A.Embriyo B.Çenek C.Zigot D.Gövdecik

285)I .km/h II. m/s III . N.m
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri hız birimidir.

A-Yalnız I B-II ve III C-I ve II D-I,II ve III

286))Aşağıdakilerden hangisinde bir tohumun çimlenmesi için gerekli şartlar sıralanmıştır?

A.Işık,karbondioksit,su
B.Uygun sıcaklık,oksijen,su
C.Işık,uygun sıcaklık,oksijen
D.oksijen,karbondioksit,su

287)Aşağıdaki verilen canlılardan hangisinde yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesi su içerisinde gerçekleşir?

A) Balina B) İnek C) Kurbağa D) Yılan


288) Bitkilerdeki tozlaşma olayında aşağıda verilenlerden hangisi etkili değildir?

A ) Böcekler B ) Isı C ) Su D ) Rüzgâr

289) 200 metre yolu 40 saniyede koşan bir çocuğun sürati kaç m/s’dir?

A) 4 m/s B) 2 m/s C) 6 m/s D) 5 m/s

290)Hareketli bir cisme kuvvet uygulandığında aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?

A) Cisim sabit hızla hareketine devam eder. B) Cisim hızlanır.
C) Cisim yavaşlar. D) Cisim yön değiştirir.


291)-Adana-Ankara arası 480 km'dir.Bir yolcu otobüsü bu yolu 8 saatte aldığına göre otobüsün sürati kaç km/h dir?

A) 30 B) 40 C) 60 D)70

292)18 N VE 12 N'lluk iki kuvvet, aralarındaki açı 180 derece olacak şekilde bir cisme etki etmektedir.Cisme etki eden kuvvet kaç nevtondur?

A) 6 N B) 30 N C) 8 N D) 10N

293)Kuvveti ölçmemize yarayan alet hangisidir?

a) Termometre b)Dinamometre c)Barometre d) Metre

294)Dünyadaki ağırlığı 600N olan bir adamın Ay'daki ağırlığı kaç N olur?

A)600 B)100 C)6 D)0

295)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Kuvvet,cismin şeklini değiştirir
B)Kuvvet,cismi hareket ettirebilir
C)Kuvvet,cismin kütlesini değiştirir
D)Kuvvet hareket halindeki cismi durdurur.

296) Aşağıdakilerden hangisi kuvvet ve ağırlık birimi olarak kullanılır?

A) Kilogram B)Newton C) Pascal D)Joule


297)


Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) I, II


298)Ağırlıkla ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

A)Ağırlık madde miktarıdır
B)Ağırlık birimi Newton’dur
C) Ağırlık eşit kollu terazi ile ölçülür.
D)Cismin ağırlığı bulunduğu yere göre değişmez


299)Aşağıdaki atlardan hangisinin sürati en büyüktür?

A) I.at 100 metrelik mesafeyi 10 saniyede koşuyor.
B)II.at 100 metrelik mesafeyi 12 saniyede koşuyor.
C) III.at 120 metrelik mesafeyi 10 saniyede koşuyor.
D) IV .at 120 metrelik mesafeyi 12 saniyede koşuyor

300)Aralarında 120 m. mesafe bulunan bir kapkaççıyla polisin hızları sırasıyla 2m/sn ve 8m/sn dir. Kapkaççı ve polis sabit hızlarla hareket ettiklerine göre kapkaççının gerisindeki polis kaç saniye sonra kapkaççıyı yakalar?

A)12 B)15 C)20 D)30




CEVAP ANAHTARI ( 276/300)
276 A 286 B 296 B
277 C 287 C 297 B
278 D 288 B 298 B
279 B 289 D 299 C
280 A 290 A 300 C
281 C 291 C
282 D 292 A
283 D 293 B
284 A 294 B
285 C 295 C
nuh1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
6.sınıf, fen soru bankası, fen sorusu, fen testi, fen ve teknoloji, fen yaprak test, soru bankası 12, teknoloji soru bankas, teknoloji sorusu, teknoloji testi, teknoloji yaprak test

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 2 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-25-2009 07:13 PM
8. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 1 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-25-2009 07:11 PM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 24 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-15-2009 04:34 AM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 4 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-12-2009 05:56 PM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 3 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-12-2009 05:56 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:02 AM.


Eğitim ve Ögretim