Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler

6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 14

Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 14 Konusunu Görüntülemektesiniz.->326)Aşağıdaki verilen tabloda bir aracın izlediği yol ve geçen zaman hakkında bilgi yer almaktadır.Buna göre; seçeneklerin hangisi aracın 1,5 saatte aldığı yoldur? Geçen zaman(h) 0 1 2 3 Alınan Yol( ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-15-2009, 04:21 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 14

          
326)Aşağıdaki verilen tabloda bir aracın izlediği yol ve geçen zaman hakkında bilgi yer almaktadır.Buna göre; seçeneklerin hangisi aracın 1,5 saatte aldığı yoldur?
Geçen zaman(h) 0 1 2 3
Alınan Yol( km ) 0 40 60 80

A)20 B) 30 C)50 D)70



327)120m lik yolu 1 dakikada kateden canlının sürati kaç m/s dir?

A)2 B) 20 C)40 D)120


328)
1)Bir koşucunu sabit hızla koşması
2)Duran bir arabanın harekete geçmesi
3)Masanın üzerinde duran kitap

Yukarıdaki durumların hangilerinde dengelenmiş,hangilerinde dengelenmemiş kuvvetler söz konusudur?

1 2 3

A)dengelenmiş dengelenmiş dengelenmemiş
B)dengelenmemiş dengelenmiş dengelenmiş
C)dengelenmemiş dengelenmemiş dengelenmemiş
D)dengelenmiş dengelenmemiş dengelenmiş

329)
—Yumurtayla çoğalır.
—Yavru bakımı görülür.
—Embriyo gelişimi dış ortamda oluşur.

Yukarıdaki özellikler hangi canlıya aittir?

A)Kuş B)Kelebek C)Kaplumbağa D)Yılan

330) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi çiçekli bir bitkinin hayat döngüsünün aşamaları doğru sıralamayla verilmiştir?

A)Tohum ve meyve-***lenme-Tozlaşma-Çimlenme-Genç bitki
B)Tozlaşma-***lenme-Tohum ve meyve-Çimlenme-Genç bitki
C)Tozlaşma-Tohum ve meyve-***lenme-Çimlenme-Genç bitki
D)Genç bitki-Çimlenme-Tohum ve meyve-Tozlaşma-***lenme

331)Aşağıdaki canlılardan hangisi doğurarak çoğalır?

A)Kuş B)Kurbağa C)Balina D)Kelebek


332) 72 km\h kaç m\s’dir?

A) 20 B)200 C)0,2 D)2

333)Aşağıdakilerden hangisi sürat birimi değildir?

A) km\h B)cm\s C)h\m D)m\s

334)Bir sporcu 180 metreyi 1 dakikada koştuğuna gore sürati kaç m\s’dir?

A) 3 B)180 C)60 D)1

335)Aşağıdakilerden hangisi kuvvetin birimidir?

A)Joule B)Newton
C)Kilogram D)Watt


336)
10N Yandaki şekilde bileşke

7N kuvvet kaç newtondur?
5N

A) 22N B) 8N C) 12N D) 2N

337)
Sürat (m/s)
2 4 Zaman(s)

Yukarıda sürat-zaman grafiği verilen aracın ( 2–4 s) içinde aldığı yol kaç m’dir?

A) 80 B) 40 C) 60 D) 20





338)
—İçerisinde bulunan ana hücrelerin özel olarak bölünmesiyle üreme hücreleri oluşur.
—Karın alt boşluğunda olacak şekilde 2 adet bulunur.

Yukarıda özellikleri verilen dişi üreme sistemi kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

A ) Yumurtalık B) Vajina C) Yumurta kanalı D) *** yatağı


339) Bir araba 60 km / saat ‘ lik hızla 3 saat gittikten sonra 270 km ‘lik yolu
2 saatte gidiyor. Arabanın aldığı toplam yol kaç km’dir?

A ) 460km B ) 470km C ) 390 km D ) 450km
340) Çiçekli bitkilerde, polenlerin rüzgar, böcekler, su vb. yollarla dişicik tepesine taşınmasına ne denir?

A)Tozlaşma B)***lenme C)Zigot D)Embriyo

341) Kuvvet hangi araçla ölçülür?

A)Metre B)Termometre C)Dinamometre D)Kalorimetere


342) Ankara’dan Sivas’a hareket eden otobüs 900 km lik yolu sabit süratle 10 saatte alırsa, otobüsün sürati kaç m/s olur?
A) 50 B) 25 C) 40 D) 90

343) Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme sisteminde bulunmaz.

A)yumurta B)testis C)penis D)sperm

344) Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin görevlerindendir.

A)yönetmek B)fotosentez C)yararsız maddeleri parçalamak D) enerji vermek

345) Bir koşucu 600 metrelik bir yolu 4 dakikada alıyorsa bu koşucunun sürati kaç m/s dir.

A)2.5 m/s B) 3 m/s C) 4 m/s D) 4.5 m/S

346) Bir cisme etki eden yerçekimi kuvvetine ne denir.

A)Kütle B) Ağırlık C) Kuvvet D) Hacim

347) Aşağıdaki durumlardan hangisi dengelenmemiş kuvvetlerin etkisindedir?

A)Masanın üzerinde bir meyve tabağı duruyor
B)Bir avize tavanda asılı duruyor
C)Duvara asılı tablonu ipi kopuyor tablo yere düşüyor
D)Bilek güreşi yapan iki çocuk berabere kalıyor

348)
Aldığızaman(sn) 0 1 2 3 4
Aldığı yol(m) 0 5 10 15 20

Yukarıdaki grafiğe göre cismin hızı kaç m/sn dir?

A ) 1 B ) 5 C ) 7 D ) 10

349) Kuvvet ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Kuvvetin büyüklüğü dinamometre ile ölçülür.
B) Her kuvvetin bir yönü vardır.
C) Her kuvvetin bir doğrultusu vardır.
D) Bütün kuvvetlerin yönü ve doğrultusu aynıdır.

350)Aşağıdaki cisme uygulanan net kuvvet kaç Newton’dur ve cisim hangi yönde hareket eder?



ŞİDDETİ YÖNÜ
A) 50 DOĞU
B) 16 DOĞU
C) 26 BATI
D) 16 BATI




CEVAP ANAHTARI ( 326/350)
326 C 336 B 346 B
327 A 337 B 347 C
328 D 338 A 348 B
329 A 339 D 349 D
330 B 340 A 350 B
331 C 341 C
332 A 342 B
333 C 343 A
334 A 344 A
335 B 345 A
nuh1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
6.sınıf, fen sorusu, fen testi, fen ve teknoloji, fen yaprak test, soru bankası 14, teknoloji sorusu, teknoloji testi, teknoloji yaprak

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 2 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-25-2009 07:13 PM
8. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 1 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-25-2009 07:11 PM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 24 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-15-2009 04:34 AM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 4 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-12-2009 05:56 PM
6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 3 nuh1986 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 11-12-2009 05:56 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:47 AM.


Eğitim ve Ögretim