soru sor

Yeni Konu aç

Konu: 6. Sınıf Fen Ve Teknoloji Soru Bankası 29

  1. #1
    nuh1986 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Gelişmiş Üye

    701-
    I) Titreşim ve öteleme hareketi yapar.
    II) Tanecikler arasında boşluk yoktur.
    III) Tanecikler bağımsız hareket eder.
    Yukarıdakilerden hangisi gazlar için geçerlidir?

    a) Yalnız I b) I ve II c) I ve III d) II ve III


    702- İki ya da daha fazla maddenin kendi özelliklerini kaybetmeden bir araya gelmesiyle …………….. oluşur.


    a) Element b) Karışım c) Bileşik d) Saf madde


    703- Aşağıdakilerden hangisi kimyasal bir değişimdir?
    A. Havucun rendelenmesi
    B. Kömürün elmas haline gelmesi
    C. Buzun su haline gelmesi
    D. Kâğıdın yırtılması


    704- Aşağıdaki olayların hangisinde hem fiziksel hem de kimyasal değişim vardır?
    A. Mumun yanması
    B. Domatesin doğranması
    C. Buzun erimesi
    D. Camın kırılması


    705- Aşağıda tozlaşma için verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A) Böcekler tozlaşmaya yardımcı olur.
    B) Polenlerin dişicik tepesine ulaşması olayına tozlaşma denir
    C) Rüzgâr tozlaşmaya yardımcı olur
    D) Yağmur tozlaşmayı engeller.

    706- Aşağıdakilerden hangisi sürat birimidir?
    A) h/km
    B) m/km
    C) m/s
    D) Newton/s


    707- Formula 1 yarışında Fernando Alonso 1turu 12 km olan pistte 50 tam tur yaparak yarışı birinci
    tamamlamıştır.Fernando Alonso yarışı 2saatte tamamladığına göre sürati kaç km/saattir?

    a- 250 b-300 c-400 d-500


    708- Hücre diye bir ülke varmış bu ülkede çeşitli merkezler varmış.I- Bu merkezlerden biride enerji santraliymiş, bu santralde şeker yakılarak enerji elde ediliyormuş.Bu santral oksijen alıp zehirli bir gaz olan karbondioksiti dışarı gönderiyormuş. II-Başka bir fabrikada salgılar paketleniyormuş.III-bide temel yapım merkezi olan inşaat fabrikaları varmış bu fabrikada protein denilen tuğlalar kullanılıyormuş.IV- tabi bütün fabrikaların bağlı olduğu yönetici bir yer daha varmış bütün fabrikalar ondan emir alırmış.Emirler bir düzen ahenk içinde devam etmiş gitmiş…
    Masalda anlatılan bu ülkede numaralandırılmış cümlelerde anlatılan fabrikalar hangi organellerle eşleştirilebilir?
    I II III IV
    A- KLOROPLAST LİZOZOM MİTOKONDRİ ÇEKİRDEK
    B- MİTOKONDRİ GOLGİ AYGITI RİBOZOM ÇEKİRDEK
    C- LİZOZOM SENTROZOM ÇEKİRDEK MİTOKONDRİ
    D- SENTROZOM LİZOZOM


    709- Aşağıdakilerden hangisi elektrik enerjisini üzerinden geçiremeyen maddelere örnektir?

    A) Metal kaşık

    B) Islak tahta

    C) Porselen fincan

    D) Bakır cezve

    710- Kristal toz şekere aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanırsa ,şekerde kimyasal değişme olur?

    A) Suda çözmek

    B) Isıtarak karamel yapmak

    C) Alkol katmak

    D) Tuz katmak


    711-


    I II III IV

    Yukarıda verilen sembolik gösterimlerden hangileri bileşiği temsil etmektedir?
    A) I ve II B)I ve III C) II ve IV D) III ve IV




    712-
    I. Sütün yoğurda dönüşmesi
    II. Demirin paslanması
    III. Mumun erimesi
    IV. Camın kırılması
    V. Ekmeğin küflenmesi

    Yukarıdaki olaylardan kaç tanesi kimyasal değişmedir?

    A) 1 B)2 C)3 D)5

    713-

    I. Kırmızı ilik
    II. Sarı ilik
    III. Sert kemik
    IV. Kemik kıkırdağı
    V. Kemik zarı
    Yukarıda verilen yapılardan hangileri vücuttaki bütün kemiklerde ortak olarak bulunmaz?
    A.Yalnız II B.Yalnız IV C.II ve IV D. I, II ve III


    714-

    Sağ karıncık  X Akciğer  Y  Sol kulakçık
    Yukarıda verilen küçük kan dolaşımı şemasında X ve Y yapıları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

    X Y
    A. Akciğer atardamarı Akciğer toplardamarı
    B. Akciğer toplardamarı Akciğer atardamarı
    C. Atardamarlar Kılcal damarlar
    D. Kılcal damarlar Toplardamarlar


    715- Ahmet ; sabah kahvaltısında annesinin pişirdiği yumurtayı yiyip,limonata içerek okula gitmek için dışarı çıktığında çimenlerin üstünün kırağı ile kaplandığını ve yürüdükçe yol üzerinde buz tutmuş küçük su birikintilerinin yavaş yavaş eridiğini gözlemlemiştir.
    Ahmet’in yaşadığı olayların hangisinde maddenin sadece görünümü değil kimliği de değişmiştir.

    A)Yumurtanın pişmesi
    B)Limonata yapımı
    C)Çimenlerin üstünün kırağı kaplaması
    D)Buz tutmuş su birikintilerinin erimesi





    716- Aşağıdakilerden hangisi moleküler yapıdaki elementi gösterir.


    I II III IV



    A) I B) II C) III D) IV


    717- Atomu ilk bulan bilim adamı Democritus atom hakkında söyledikleri aşağıda yer almaktadır.Buna göre söylediklerinden hangisi yada hangileri günümüzde yanlış olarak kabul edilmektedir.
    I.Atomu oluşturan tanecikler görülemez ve bölünemez
    II.Maddeler aynı tip atomlardan meydana gelmiştir.
    III.Maddelerin birbirinden farklı olmalarının sebebi atomların farklı şekillerde bir araya gelmesidir.

    A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I , II ve III


    718- Katı bir maddenin ;
    1-Yanması
    2-Isıtılınca erimesi
    3-Suda çözünmesi

    İşlemlerinden hangileri kimyasal değişmedir?

    A-1 B-1 ve 2 C-2 ve 3 D-1 ve 3


    719- Katı maddeleri oluşturan tanecikler ……………. Hareketi yapar. Cümledeki noktalı yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?

    A-Dönme B-Öteleme C-Titreşim D-Dolaşma

    720)
    1-İletkenin kesit alanı
    2-İletkenin boyu
    3-İletkenin sertliği
    4-İletkenin cinsi

    Bir iletkenin direnci yukarıdakilerden hangisine bağlıdır?

    A) 1-2-3 B) 1-2-4 C) 4 D)Yalnız B


    721) Aşağıdakilerden hangisi direncin kullanım amaçlarından değildir ?

    A) Elektrik enerjisiyle ısı elde etmek
    B) Elektrik enerjisiyle ışık elde etmek
    C) Elektrik enerjisi miktarını ayarlamak
    D) Elektrik enerjisiyle güç elde etmek

    722) K 2L-S X 21—2S


    M 3L-2S H 3L-S

    Yukarıdaki aynı cins tellerin uzunluğu L , kesiti S harfi ile gösterildiğine göre hangi telin kullanıldığı devrede lamba en parlak yanar?

    a-)K b-)M c-)X d-)H


    723) Yalıtkan İletken Yan tarftaki iletken – yalıtkan tablolarında bir hata var.
    hatanın düzeltilmesi için hangi maddeler yer değiştirilmelidir?

    a-) b – l b-) c - k c-) a – k d-) a - m






    724)Aşağıdaki hayvanlardan hangisi doğurarak çoğalır?

    A)Yılan B) tavuk C) Kaplumbağa D) Yarasa

    725)Aşağıdaki hayvanlardan hangisi başkalaşım geçirir?

    A) Kurbağa B)Yarasa C)Yılan D)Fil


    CEVAP ANAHTARI ( 701/725)
    701 C 711 C 721 D
    702 B 712 C 722 C
    703 B 713 C 723 C
    704 A 714 A 724 D
    705 D 715 A 725 A
    706 C 716 A
    707 B 717 C
    708 B 718 A
    709 C 719 C
    710 B 720 B


    Bir önceki «6.Sınıf 1. Ünite Testi Fen Bilgisi» başlıklı konumuzunda ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
  2. #2
    10199929730 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Yeni Üye

    ben iki saatten beri ugrasiyorum


   vBulletin® ,Jelsoft Enterprises Ltd. Copyright © 2017 Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0