Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler

Bitkiler, üreme, özellikleri ile ilgili test soruları

Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler
Bitkiler, üreme, özellikleri ile ilgili test soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) 1- I. Mantar II. Eğrelti otu III. Öglena IV. Terliksi hayvan (Paramesyum) Yukarıda ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-29-2010, 01:11 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderator
Post Bitkiler, üreme, özellikleri ile ilgili test soruları

          
BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-
I. Mantar
II. Eğrelti otu
III. Öglena
IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)
Yukarıda verilen canlılardan hangileri fotosentez yapamaz ?
A. I-II B. III- IV C. II-III D. I-IV

2- I. Tıp II. Tarım III. Hayvancılık IV. Adli tıp
Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır ?
A. I-II B. III-IV C. I-II-IV D. I-II-III-IV

3-
I- 5 C � lu şeker
II- Fosfat
III- Organik baz

Yukarıdakilerden hangileri DNA ve RNA arasında farlılık göstermez ?
A. Yalnız I B . Yalnız II C. I- III D. II-III

4- I - YY yy II - YY Yy III - Yy Yy
Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez ?
A. Yalnız I B. Yalnız III C. I - II D. II - IIII

5-Eşey hücresinde 10 kromozom bulunan bir canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur ?
A. 10 B. 20 C. 40 D. 5

6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında , sigara diğerlerine göre daha az etkilidir ?
A. Akciğer kanseri B. Gırtlak kanseri C. Nefes borusu kanseri D. Karaciğer kanseri

7- 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde 300 adet timin bulunduğuna göre toplam hidrojen bağı sayısı kaçtır ?
A. 2450 B.2400 C. 2350 D. 2300


8-
I. Fetüs
II. Yumurtalık
III. *** yatağı
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır ?
A. Yalnız I B. Yalnız II C. II � III D. I-III

9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez ?
A. Tırnakları oluşur B. Kalbi oluşur C. Bir cm. boyuna ulaşır D. Kol ve başı vardır

10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur ?
A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.
B. İğ iplikleri kaybolur
C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir
D. Çekirdek zarı yeniden oluşur

CEVAPLAR:
1-D 2-D 3-B 4-B 5-B 6-D 7-B 8-C 9-A 10-C
saydam123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Cevapla

Etiketler
bitkiler, ile, ilgili, ozellikleri, sorulari, test, ureme

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bitkiler ve Özellikleri Nelerdir Bitkiler ve Özellikleri Hakkında Ders Notu Bilgileri eymen33 Fen ve Teknoloji Ders Notları 0 05-08-2013 01:57 AM
Fen ve Teknoloji Bitkiler ve Özellikleri Nedir Çiçekli Ve Çiçeksiz Bitkiler Hakkında eymen33 Fen ve Teknoloji Ders Notları 0 04-30-2013 02:57 PM
Vücudumuz, vücudumuzun özellikleri ile ilgili test soruları (1) saydam123 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 2 02-08-2010 06:48 PM
Vücudumuz, vücudumuzun özellikleri ile ilgili test soruları (2) saydam123 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 01-29-2010 01:29 PM
Türkiye'nin bölgeleri, özellikleri ile ilgili test soruları saydam123 Coğrafya Soru Bankası ve Testler 0 01-28-2010 06:31 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:43 PM.


Eğitim ve Ögretim