Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler

Hücre, fotosentez, canlılar, vücudumuz ile ilgili test soruları (1)

Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler
Hücre, fotosentez, canlılar, vücudumuz ile ilgili test soruları (1) Konusunu Görüntülemektesiniz.->HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) S.1. Yeryüzündeki bir cismin ağırlığı aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir? A) Bulunduğu ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-29-2010, 01:18 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Moderator
Post Hücre, fotosentez, canlılar, vücudumuz ile ilgili test soruları (1)

          
HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

S.1. Yeryüzündeki bir cismin ağırlığı aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?

A) Bulunduğu enleme B) Atmosfer basıncına
C) Deniz seviyesinden yüksekliğine D) Yerin merkezine olan uzaklığına

S.2. Bir uçan balon belli bir yüksekliğe eriştikten sonra patlar.Bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yükseldikçe hava basıncının artması ve bu basınca balonun direnç göstermemesi
B) Yükseldikçe hava basıncı azaldığından balonun içindeki gazın genleşmesi
C) Yükseldikçe hava sıcaklığı arttığından balonun erimesi
D) Yükseldikçe havadaki toz bulutlarının etkisinin fazlalaşması

S.3. X metal,Y ametal,Z ametal olduğuna göre X,Y ve Z�nin 0luşturduğu bileşiklerdeki bağ cinsleri aşağıdakilerden hangilerinde doğru olarak verilmiştir?
I- XY İyonik bağ II- XZ Kovalent bağ III- YZ Kovalent bağ

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III

S.4. C2H5OH + XO2 2CO2+ 3H2O denkleminde X�in değeri aşağıdakilerden hangisidir?
--------------à

A) 4 B) 3 C) 2 D) 3/2


S.5. Fermantasyon olayında glikozun yakılmasına karşılık bazen laktik asit bazen etil alkol gibi ürünlerin oluşmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ortamda oksijen bulunmaması B) Canlı yapısının basit olması
C) Kullanılan organik besinlerin farklı olması D) Farklı enzimlerin görev alması

S.6.
I- Protein
II- Karbonhidrat
III- Yağ
Bir insanda belirli bir açlık süresinde yukarıdaki organik moleküllerin enerji verici olarak kullanım sırası aşağıdakilerden hangisidir?

A) II-III-I B) I-II-III C) III-I-II D) III-II-I

S.7. Aşağıdaki madensel tuzlardan hangisi bitkinin glikozdan yararlanarak protein oluşturmasını sağlar?

A) Fosfat tuzları B) Azot tuzları C) Sodyum tuzları D) Magnezyum tuzları

S.8. Bir kimyasal tepkimede ;
I- Atom sayısı ve cinsi korunur
II- Toplam kütle değişmez
III- Hacim sabit kalır
ifadelerinden hangileri her zaman doğrudur?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II

S.9. Beyinciği zedelenen bir kuş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Uçamaz B) Hareket edemez C) Yalpalayarak uçar D) Hareketlerinde değişiklik olmaz

S.10. Sürtünme kuvveti aşağıdakilerden hangisinde en azdır?

A) Buzlu yol B) Cilalanmış zemin C) Deniz D) Uzay boşluğu

S.11. Aşağıdakilerden hangisi karaciğerin görevlerinden değildir?


A) Kandaki şeker miktarını ayarlamak B) Bazı zehirleri etkisiz hale getirmek
C) Yağların sindirimine yardımcı safra salgılamak D) İnsülin salgılamak

S.12. Sindirim sisteminde suyun emilimi hangi bölümde sağlanır?

A) Midede B) Kalın bağırsakta C) İnce bağırsakta D) On iki parmak bağırsağında

S.13. Aşağıdakilerden hangisi sinir sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?

A) Parkinson B) Felç C) Sara D) Kızamık

S.14. Aşağıdakilerden hangisi kromozomların yapısında bulunmaz.

A) DNA B) Klorofil C) RNA D) Protein

S.15. Gücü 200 watt olan bir televizyon 5 dakika çalışırsa ne kadar enerji harcar?

A) 205 J B) 60 000 J C) 1000 J D) 40 J

S.16. Bir sistem 15 saniyede 600 j�luk iş yapıyor.Bu sistemin gücü kaç watt�ır?

A) 9000 B) 6000 C) 40 D) 20

S.17. 2m uzunluğundaki bir çubuk ve destek noktası yardımı ile 240N�luk bir yük yerinden kaldırılmak isteniyor.Yük çubuğun bir ucuna ve destekte yükün 50 cm uzağına konulduğu anda çubuğun diğer ucundan uygulanması gereken kuvvet ne kadardır?

A) 80N B) 120N C) 240N D) 300N

S.18. Aşağıdakilerden hangisi yeşil bitkinin fotosentez hızını etkilemez?

A) Kloroplast sayısı B) Topraktan alınan su ve minerallerin miktarı
C) Karbondioksit oranı D) Hücredeki protein miktarı

S.19. Bir DNA molekülünün 1.zincirindeki baz dizilimi ATGSATTG ise 2. zincirindeki baz dizilimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) ATGSATTG B) ATGSTAAS C) TASGTAAS D) TASGATTG

S.20. Aşağıdakilerden hangisi kovalent bağlı bir bileşiktir?

A) NaCl B) CH3 C) KCl D) NaI

CEVAP ANAHTARI
1. B 11. D
2. B 12. B
3. C 13. D
4. B 14. B
5. D 15. B
6. A 16. C
7. B 17. A
8. D 18. D
9. C 19. C
10.D 20. B
saydam123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
canlilar, fotosentez, hücre, ile, ilgili, sorulari, test, vücudumuz

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
7.sınıf vücudumuz,hücre,fotosentez testi döküman örneğini indir zeyrekli Fen ve Teknoloji Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 06-14-2012 09:16 PM
Maddenin özellikleri, canlılar, kalıtım fotosentez konusu ile ilgili test soruları saydam123 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 01-29-2010 01:26 PM
Hücre, fotosentez, canlılar, vücudumuz ile ilgili test soruları (2) saydam123 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 01-29-2010 01:19 PM
Hücre, canlılar, cisim ile ilgili test soruları saydam123 Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 01-29-2010 01:17 PM
6.Sınıf Hücre Bitki ve Fotosentez Test Soruları admin Fen ve Teknoloji Soru Bankası ve Testler 0 12-14-2009 02:19 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:14 PM.


Eğitim ve Ögretim