Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Fizik Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Fizik Ders Notları

Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular Ve Cevaplar

Fizik Ders Notları
Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular Ve Cevaplar Konusunu Görüntülemektesiniz.->1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur II.Kuvvet birimi Newton’dur III. Kuvvet vektörel büyüklüktür. IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür. Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur? A) I , IV B) I , II, ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-16-2013, 01:10 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Admin
Standart Hareket Ve Kuvvet İle İlgili Sorular Ve Cevaplar

          
1)I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur
II.Kuvvet birimi Newton’dur
III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.
IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
A) I , IV B) I , II, IV C) I , III , IV D) I , II , III , IV

2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?

A) 6 B) 9 C) 12 D) 20



3-)I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür

II. Elektron yüksüz taneciktir
III.Nötron negatif yüklüdür
IV.Proton pozitif yüklüdür

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I,II C) I,IV D) II,IV

4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu, demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .

I. Suda çözme
II. Mıknatıs kullanma
III. Süzme
IV. Kristallendirme

Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?
A) II,I,III,IV B) III,I,II,IV C) IV,III,I,II D) I,IV,II,III

5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır.
B)Enerji ve işten kazanç sağlar
C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur
D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

6-) 60Watt’lıkbir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?
A) 18000 B) 15000 C) 3000 D) 120

7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?


A) Kullanılan sıvının cinsine
B) Piston yüzeylerinin oranına
C) İçindeki sıvının miktarına
D) Sıvının yoğunluğuna


8-) Madde Kütle(gr) Hacim(cm3)

X 350 150

Y 300 60

Z 500 100

Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.
Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?
A) X ve Y B) X ve Z C) Y ve Z D) X, Y ve Z

9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor. Yumurtanın suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Kaba su ilave etmeli
B)Suyu soğutmalı
C) Su buharlaştırılmalı
D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli



10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?

A) Papatya – Aslan
B) Arpa – Akbaba
C) Salyangoz – Meşe
D) Arpa - At


Cevaplar

1-D ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B
eymen33 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuvvet ve Hareket Nedir Kuvvet ve Hareket Özet Halinde Ders Notu eymen33 Fen ve Teknoloji Ders Notları 0 05-25-2013 03:19 PM
KUVVET VE HAREKET Nedir KUVVET VE HAREKET Hakkında Özet Bilgiler eymen33 Fen ve Teknoloji Ders Notları 0 05-05-2013 08:04 PM
Hareket ve Kuvvet Nedir Hareket ve Kuvvet Hakkında Özet Bilgiler eymen33 Fen ve Teknoloji Ders Notları 0 05-04-2013 06:55 PM
Kuvvet ve Hareket Arasındaki İlişki Nedir?Kuvvet Ve hareket hakkında Bilgiler eymen33 Fizik Ders Notları 0 04-16-2013 02:43 AM
fizikte Hareket ve Kuvvet - Hareket ve Kuvvet Hakkında Geniş Bilgi eymen33 Fizik Ders Notları 0 04-04-2013 12:15 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:44 AM.


Eğitim ve Ögretim