Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > İlköğretim Matematik Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > İlköğretim Matematik Soru Bankası ve Testler

Yaş Problemleri ve Çözümleri

İlköğretim Matematik Soru Bankası ve Testler
Yaş Problemleri ve Çözümleri Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Yaşları 2,3 ve 4 sayıları ile orantılı olan 3 kardeşin yaşları çarpımı, yaşları toplamının 24 katıdır. Büyük kardeş kaç yaşındadır? A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-18-2010, 01:06 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Yaş Problemleri ve Çözümleri

          
1. Yaşları 2,3 ve 4 sayıları ile orantılı olan 3 kardeşin yaşları çarpımı, yaşları toplamının 24 katıdır. Büyük kardeş kaç yaşındadır?

A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


2. Üç kişinin yaşlarının ortalaması 20 dir. En büyük olan 25 yaşında olduğuna göre, ortancanın yaşı en az kaç olabilir?
(Yaşlar tamsayıyı göstermektedir)

A) 16 B) 17 C) 18 D) 19 E) 20


3. Ali'nin yaşı, Cem ile Zeynep'in yaşları toplamının 2 katına eşittir. Ali şimdiki yaşının 4 katına geldiğinde, Cem ile Zeynep'in yaşları toplamı, Ali'nin yaşının kaç katına eşit olur?

A) 13/8 B) 2 C) 3 D) 15/7 E) 4


4. Ahmet "a" yaşında iken Mehmet "b" yaşında idi. Ahmet "c" yaşına geldiğinde Mehmet kaç yaşında olur?

A) b+a-c B) b+c-a C) c+a-b
D) a+b-2c E) c-a


5. Deniz, Figen'den 4 yaş küçüktür ve Figen Oya'dan 3 yaş büyüktür. İki yıl önce üçünün yaşları toplamı 11 olduğuna göre, Figen'in şimdiki yaşı kaçtır?


A) 10 B) 9 C) 8 D) 7 E) 6


6. Bir babanın yaşı, ikişer yıl ara ile doğmuş 3 çocuğunun yaşları toplamına eşittir. Baba 42 yaşında olduğuna göre, en büyük çocuk doğduğunda babanın yaşı kaçtı?

A) 22 B) 24 C) 26 D) 28 E) 30
7. Bir bisikletli 2 tam 1/2 saatte 70 kilometre yol gidiyor. Aynı yolu 3/4 saat az zamanda alabilmesi için hızını ne kadar arttırmalıdır?

A) 28 B) 16 C) 14 D) 12 E) 8


8. Bir babanın yaşı, üç çocuğunun yaşları toplamının 4 katıdır. 5 yıl sonra 3 çocuk ve babanın yaşları toplamı 80 olacağına göre, baba kaç yaşındadır?

A) 40 B) 44 C) 48 D) 52 E) 56


9. Bir baba ile oğlunun şimdiki yaşları toplamı 50 dir. 5 yıl sonra babanın yaşı, oğlunun yaşının 4 katı olacağına göre, babanın şimdiki yaşı kaçtır?

A) 40 B) 41 C) 42 D) 43 E) 44


10. Bir baba ile iki çocuğunun yaşları toplamı 60 tır. Büyük kardeş küçüğün 3 katı ve babaları ise iki çocuğunun yaşları toplamının iki katı yaşındadır. Babanın yaşı kaçtır?

A) 48 B) 40 C) 36 D) 34 E) 32


11. İki kardeşin yaşları toplamı, yaşları farkının 3 katına eşittir. 6 yıl sonra yaşlarının toplamı, yaşlarının farkının 5 katına eşit olacağına göre, büyük olan bugün kaç yaşındadır?

A) 36 B) 18 C) 12 D) 9 E) 8


Yaş Problemleri

12. 8 yıl sonraki yaşı, 2 yıl önceki yaşının iki katı olacak olan bir çocuk kaç yaşındadır?

A) 12 B) 13 C) 14 D) 15 E) 16



13. Üç kardeşin yaşlarının ortalaması 16 dır. En küçük kardeşin yaşı, şimdiki yaşının 3 katına ulaştığında bu üç kardeşin yaşlarının ortalaması 40 olmaktadır. Buna göre en küçük kardeşin şimdiki yaşı kaçtır?

A) 19 B) 17 C) 16 D) 14 E) 12


14. İki yıl önce annenin yaşı, kızının yaşının 4 katı idi. 8 yıl sonra ise 2,5 katı olacaktır. Annenin şimdiki yaşı kaçtır?

A) 38 B) 40 C) 42 D) 45 E) 50


15. Bir anne çocuğundan 21 yaş büyüktür. 4 yıl önce annenin yaşı, çocuğunun yaşının 4 katı idi. Buna göre çocuk bugün kaç yaşındadır?

A) 7 B) 9 C) 10 D) 11 E) 12


16. Bora'nın 2 yıl sonraki yaşı, Özgen'in 4 yıl önceki yaşının 5 katıdır. İkisinin bugünkü yaşları toplamı 20 ise Bora kaç yaşındadır?

A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14


17. 3 er yıl ara ile doğan 5 kardeşin yaşları toplamı 65 ise, en küçük kardeş kaç yaşındadır?

A) 3 B) 4 C) 5 D) 6 E) 7


18. Ahmet'in yaşı, Mehmet'in yaşının 2 katıdır. 10 yıl önce her ikisinin yaşları toplamı Ahmet'in şimdiki yaşına eşit olduğuna göre, Mehmet'in şimdiki yaşı kaçtır?

A) 60 B) 56 C) 40 D) 36 E) 20
19. Bir baba ile ikişer yıl arayla doğan iki çocuğunun yaşları toplamı 82 dir. 2 yıl sonra babanın yaşı büyük çocuğun yaşının 2 katından 2 fazla olduğuna göre, küçük çocuk kaç yaşındadır?

A) 14 B) 16 C) 18 D) 20 E) 22


20. İki kardeşin bugünkü yaşları oranı 3/4 tür. 10 yıl sonra iki kardeşin yaşları oranı, 8/9 olacağına göre, kardeşlerin bugünkü yaşları toplamı kaçtır?

A) 7 B) 14 C) 21 D) 28 E) 35


21. İki kardeşten büyüğünün yaşı, küçüğünün yaşının 4 katıdır. Küçük, büyüğün yaşına geldiğinde, ikisinin yaşları toplamı 44 olacağına göre, büyük kardeş kaç yaşındadır?

A) 8 B) 12 C) 16 D) 20 E) 24


22. n yıl önce Tolga x yaşındaydı. r yıl önce kaç yaşındaydı?

A) x+n+r B) x-n+r C) n-x+r
D) x+n-r E) x-n-r


23. Yaş ortalaması 14 olan bir gruba, her biri 23 yaşında olan 3 kişi katılıyor. Oluşan yeni grubun yaş ortalaması 17 ise ilk grup kaç kişidir?

A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10


24. Bir babanın yaşı, 4 çocuğunun yaşları toplamından 4 eksiktir. Çocukları yaşları toplamı 45 ise, kaç yıl önce babanın yaşı, çocukların yaşları toplamının 2 katı idi?

A) 5 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9

CEVAPLAR; 1-B, 2-C, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-A, 8-C, 9-D, 10-B, 11-C, 12-A, 13-A

14-C, 15-D, 16-D, 17-E, 18-E, 19-C, 20-B, 21-C, 22-D, 23-A, 24-C
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Cevapla

Etiketler
cozumleri, problemleri, yas

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2.Sınıf Kat Problemleri zeyrekli 2.Sınıf Öğretmenleri 0 12-25-2011 05:08 PM
yaş problemleri 58KiNG58 10.Sınıf Matematik Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 10-26-2010 12:43 AM
17.03.2010 özdebir 6. , 7. ve 8. sınıf sbs denemesi ve çözümleri + ygs denemesi ve çözümleri matem40 İsa Hoca İlköğretim ve Lise Matematik Soruları, Yaprak Testleri ve Soru Bankaları Paylaşımları 0 03-21-2010 04:28 AM
Oran ve Orantı Problemleri ve Çözümleri admin İlköğretim Matematik Soru Bankası ve Testler 0 02-18-2010 01:08 PM
Yaş Problemleri ve Cevapları admin Matematik Soru Bankası ve Testler 0 10-26-2009 02:46 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:16 AM.


Eğitim ve Ögretim