Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Matematik Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Matematik Soru Bankası ve Testler

Logaritma - Çözümlü Sorular 3

Matematik Soru Bankası ve Testler
Logaritma - Çözümlü Sorular 3 Konusunu Görüntülemektesiniz.->Soru41: log1656 = a, log2 = b, log3 = c olduğuna göre, log23 ün değeri nedir? Çözüm: Gerekli Kavram ve Bilgiler log(a.b.c) = loga + logb + logc logan = ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-26-2009, 02:25 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Logaritma - Çözümlü Sorular 3

          
Soru41:log1656 = a, log2 = b, log3 = c olduğuna göre, log23 ün değeri nedir?
Çözüm: Gerekli Kavram ve Bilgiler
log(a.b.c) = loga + logb + logc
logan = n.loga
log1656 = log(23.32.23) = 3.log2 + 2.log3 + log23
a = 3b + 2c + log23 ® log23 = a – 3b – 2c
Soru42: log(a+b) = loga + logb olduğuna göre b nin a türünden değeri nedir?
Çözüm: log(a+b) = loga + logb
log(a+b) = log(a.b) ® a + b = ab dir.
ab = a + b ® ab – b = a ® b(a-1) = a
b =
Soru43: ln(x.y) = 2a ln= 2b
olduğuna göre x in pozitif değeri nedir?
Çözüm:
ln(x.y) = 2a
ln= 2b

Taraf tarafa çarpalım.

® x2 = e2a+2b = e2(a+b)


xy = e2a

x = ea+b veya x = -ea+b olur.
X’in pozitif değeri ea+b dir.
Soru44:logx+2log=log8–2logx denkleminin çözümü nedir?
Çözüm: logx + 2log = log8 – 2logx
logx + 2log(-logx) = log8 – 2logx ® logx = log8 ® x = 8
Soru45: lna = p olarak verildiğine göre, loga2 aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Çözüm: loga2 = 2loga dır.
lna = p ® ® loga = ploge
olduğundan loga2 = 2loga = 2ploge olur.
Soru46: a5 = b olduğuna göre, logba3 kaçtır?
Çözüm: a5 = b ® logab = 5 ® logba = tir.
logba3 = 3logba = 3. =
Soru47: log2 = 0.301, log3 = 0.477 olduğunda log360 ın değeri kaç olur?
Çözüm: 360 = 22 . 32 . 10 olacağından, log360 = log (22.32.10)
= 2log2 + 2log3 + log10
= 2 . 0,301 + 2 . 0,477 + 1
= 2,556 dır.
Soru48:logx+log(3x+2)=0denklemini sağlayan değer nedir?
Çözüm: logx + log(3x+2) = 0
log[x(3x+2)] = log1
x(3x+2) = 1
3x2 + 2x – 1 = 0 ® x = -1 V x =
Negatif sayıların logaritması tanımlı olmadığından x = tür.
Soru49: log7(2x-7) – log7(x-2) = 0 olduğuna göre log5x değeri kaçtır?
Çözüm: log7(2x-7) – log7(x-2) = 0
log7 = 0 ® = 1 ® x = 5
olduğundan, log5x = log55 = 1 olur.
Soru50: log35 = a olduğuna göre, log925 in değeri kaçtır?
Çözüm: = logab olduğundan
log925 = = log35 = a dır.
Soru51:log53+log5a=1olduğunagöre, a kaçtır?
Çözüm: log53 + log5a = 1 ® log53a = log55
3a = 5 ® a =
Soru52: loga9 = 4, log3a = b olduğuna göre a.b çarpımı kaçtır?
Çözüm: loga9 = 4 ® loga32 = 4
2loga3 = 4 ® loga3 = 2 ® 3 = a2
a = = 31/2
b = log3a = log331/2 =
a.b = .=
Soru53: log3(9.3x+3)=3x+1denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
Çözüm: log3(9.3x+3) = 3x + 1
log33x+5 = 3x+1 ® x + 5 = 3x + 1 ® x = 2
Ç.K. = {2}
Soru54: f(x) = log2x
(gof)(x)=x+2olduğunagöre,g(x) şağıdakilerden hangisidir?

Çözüm: y = f(x) = log2x ® x = 2y = 2f(x)
(gof) (x) = g(f(x)) = x + 2 = 2f(x) + 2 olduğundan g(x) = 2x+2 olur.
Soru55:denklemini sağlayan x değeri kaçtır?
Çözüm:
4log9x = log327 – log3x
= log333 – log3x
4..log3x + log3x = 3
3 log3x = 3
log3x = 1 x = 3
Soru56: loga = ,1931 olduğuna göre, nın değeri kaçtır?
Çözüm: loga = ,1931
=
(-2+0.1931) =(-3 + 1,1931)
= -1 + = -1 + 0,3977
= ,3977
Soru57: 5+ 3= 4
5 - 3=4 denklem sistemini sağlayan x ve y sayıları nedir?
Çözüm: a = 5 ve b = 3 diyelim:
5+ 3= 4 5. 5+ 3 = 4 5a + b = 4

5 - 3=4 5. 5 - 3. 3 = 4 25a - = 4 (3)
5a + b = 4 a = = 5
x = -1 ve y = 1
75a – b = 12 b = 3 = 3

İnternetteki Kaynaklardan Yararlanılarak Derlenmiştir.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
çözümlü sorular, logaritma

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
LYS 2013 Logaritma Konu Testi ve Çözümlü Örnekleri Çöz Yükle admin Matematik Soru Bankası ve Testler 0 04-18-2013 11:12 AM
Logaritma Fonksiyonu Konu Anlatım Logaritma Örnek Çözümleri editor İlköğretim Matematik Soru Bankası ve Testler 7 04-12-2011 01:26 PM
radyoaktiflik çözümlü sorular ReaeL Kimya Ders Notları 0 07-13-2010 03:33 PM
Logaritma - Çözümlü Sorular- 1 admin Matematik Soru Bankası ve Testler 0 10-26-2009 02:28 AM
Logaritma - Çözümlü Sorular -2 admin Matematik Soru Bankası ve Testler 0 10-26-2009 02:26 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:37 PM.


Eğitim ve Ögretim