Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Sosyal Bilgiler Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler

8.Sınıf İnkılap Tarihi-Atatürk ve Hayatı Test Soruları

Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler
8.Sınıf İnkılap Tarihi-Atatürk ve Hayatı Test Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->8. SINIFLAR T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRK’ÇÜLÜK(ATATÜRK’ÜN HAYATI) Soru 1. Mustafa Kemal yabancı bir ordu birliği ile ilk kez nerede, kimlerle savaşmıştır? Ülke _ Yer _________ A) İtalyanlarla Trablusgarp’ta B) ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-26-2010, 01:56 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 8.Sınıf İnkılap Tarihi-Atatürk ve Hayatı Test Soruları

          
8. SINIFLAR T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRK’ÇÜLÜK(ATATÜRK’ÜN HAYATI)

Soru 1. Mustafa Kemal yabancı bir ordu birliği ile ilk kez nerede, kimlerle savaşmıştır?



Ülke _ Yer _________

A) İtalyanlarla Trablusgarp’ta

B) Yunanlılarla Balkanlarla

C) İtilaf Devletleri Çanakkale’de

D) Arnavutlarla Balkanlarda



Soru 2. Mondros ateşkes antlaşmasının imzalanmasından sonra Konya ve Antalya hangi devlet tarafından işgal edilmiştir?



A) İtalya B) İngiltere



C) Fransa D) Yunanistan



Soru 3. Paris konferansını İtalya’nın terk etme nedeni aşağıdakilerden hangisidir?



A) İtalya’nın savaştan yorgun çıkması

B) Batı Anadolu’nun Yunanlılara bırakılması

C) İngiltere Türkiye arasındaki gerginlik

D) İtalya’nın Anadolu’da bir savaşı göze alamaması



Soru 4. Yunanlıların İzmir’i işgali sırasında kurulan yararlı cemiyetler arasında yer almaz?



A) Hasan Basri B) Hasan Fethi



C) Hasan Tahsin D) Uzun Hasan



Soru 5. Aşağıdakilerden hangisi Kurtuluş savaşı sırasın-da kurulan yararlı cemiyetler arasında yer almaz?



A) Kilikyalılar Cemiyeti

B) Trakya Paşaeli Cemiyeti

C) Mavri Mira

D) Reddi İlhak



Soru 6. Aşağıdakilerden hangisi Kurtuluş savaşı sırasın-da kurulan yararlı cemiyetlerin çalışma amaçlarından de-ğildir?



A) Birlikte bir silahlı güç oluşturma

B) Kendi bölge haklarını savunma

C) Yayın yolu ile propaganda

D) Halkı işgallere karşı uyarma





Soru 7. Atatürk; “geldikleri gibi giderler” sözünü ilk kez nerede söylemiştir?



A) İlk meclis açılış konuşmasında

B) Çanakkale Cephesinde

C) Sakarya Savaşında

D) İstanbul işgal edildiğinde




Soru 8. Atatürk’ün çocukluğunda öğrenim hayatını kim belirlemiştir?



A) Annesi B) Babası



C) Amcası D) Kendisi




Soru 9. Atatürk’ün kurtuluş savaşının başlangıcını ve devamını anlattığı esere ne ad verilir?



A) Hitabet B) Nutuk



C) Zabit ve Kumandan D) Yurttaşlık Bilgisi




Soru 10. Atatürk’ün kurtuluş savaşı sırasında hangi un-vanı almıştır?



A) Başkumandan B) Paşa



C) Miralay D) Kuvvet Komutanı





Soru 11. Atatürk’ün “Bana yaptıklarımdan değil, yapa-caklarımdan bahsediniz” diyerek hangi kişisel özelliğini yansıtmıştır?



A) Vatanseverliği

B) İdealistliğini

C) İyi kalpliliğini

D) Açık görüşlüğünü



Soru 12. Atatürk’ün 1932 yılında Mac Arthur ile görüş-mesinde ikinci dünya savaşına ilişkin görüşlerini açıkla-mıştır. Bu olay Atatürk’ün hangi özelliğinin göstergesidir?



A) Sabır anlayışı

B) Disiplin anlayışı

C) İleri görüşlülüğü

D) Gerçeği arama gücü




Soru 13. Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” özde-yişi hangi kişisel özelliğini yansıtmaktadır?



A) İnsan sevgisi

B) İleri görüşlülüğü

C) Çok yönlülüğü

D) Eğitimciliği





Soru 14. Atatürk’ün “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, fakat …………olamazsınız.” Sözü nasıl tamamlanmalıdır?



A) Başbakan B) Sporcu



C) Sanatçı D) Öğretmen





Soru 15. Atatürk’ün ödün vermediği ve siyasi tartışmala-rın dışında tutulmasını temel ettiği iki temel ilke aşağıdaki-lerden hangisidir?



A) Devletçilik – Milliyetçilik

B) Cumhuriyetçilik – Milliyetçilik

C) Devletçilik – Halkçılık

D) Cumhuriyetçilik - Lâiklik





Soru 16. Atatürk, sanayi kuruluşlarına çok önem veri-yordu. Ama sermaye yeterli değildi.

Bu durum aşağıdaki ilkelerden hangisini zorunlu kıl-mıştır?



A) İnkılâpçılık B) Milliyetçilik



C) Lâiklik D) Devletçilik





Soru 17. Yurt barışının sağlanması özellikle aşağıdaki-lerden hangisinin sonucudur?



A) Dünyada barışın korunması

B) Milli birlik ve beraberlik

C) Özgürlük ve bağımsızlık

D) Milli egemenlik




Soru 18. I. Türk Tarih Kurumu’nun kurulması

II. Türk Dil Kurumu’nun kurulması

Yukarıdakiler Atatürk ilkelerinin hangisiyle ilgilidir?



A) Lâiklik

B) Halkçılık

C) Cumhuriyetçilik

D) Milliyetçilik





Soru 19. Atatürk “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payi-dar kalacaktır.” Sözünü nerede kullanmıştır?



A) Saltanatın kaldırılması sırasında

B) Cumhuriyetin İlan sırasında

C) Kendine karşı girişilen suikast üzerine

D) Halifeliğin kaldırılması sırasında



Soru 20. Aşağıdakilerden hangisi Milli mücadele sırasın-da Adana ve çevresinde kurulmuş olan yararlı cemiyettir?



A) Kilikyalılar

B) Trakya Paşaeli

C) Milli kongre

D) Doğu Anadolu müdafa-i Hukuk

CEVAP ANAHTARI



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

A A B C C C D B B A B C A C D D B D C A
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
8sinif, hayati, sorulari, tarihiataturk, test, İnkilap

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnkılap Tarihi Test Soruları zeyrekli Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 11-07-2012 12:55 AM
SBS İnkılap Tarihi Test Soruları zeyrekli Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 11-07-2012 12:49 AM
8.sınıf T.C İnkılap Tarihi test soruları (186 adet) yeni dosyasını download zeyrekli Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 04-22-2012 06:43 PM
8.sınıf İnkılap Tarihi test soruları güncel belgesini yükle zeyrekli Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 0 04-22-2012 06:32 PM
8.Sınıf İnkılap Tarihi -TC'nin Dış Siyaseti Test Soruları admin Sosyal Bilgiler Soru Bankası ve Testler 1 04-26-2011 04:40 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:42 AM.


Eğitim ve Ögretim