Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları

Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları

Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları
Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PASİNLER MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ 2.DÖNEM 1.YAZILI SORULARIDIR. S-1) Aşağıdakilerden hangisi sağlığa etki eden biyolojik etmenlerden değildir? a)mikroorganizmalar b)vektörler c)bitkiler d)vitaminler e)hayvanlar ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-16-2010, 09:29 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları

          
2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PASİNLER MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ SAĞLIK BİLGİSİ DERSİ 2.DÖNEM 1.YAZILI SORULARIDIR.

S-1) Aşağıdakilerden hangisi sağlığa etki eden biyolojik etmenlerden değildir?

a)mikroorganizmalar b)vektörler c)bitkiler d)vitaminler e)hayvanlar ve insanlar

S-2) Sivrisinek,tahtakurusu,bit,pire gibi eklem bacaklılar ile fare gibi kemiriciler biyolojik etmenlerin hangi öğesine aittir?

a)mikroorganizmalar b)vektörler c)bitkiler d)vitaminler e)hayvanlar ve insanlar

S-3) Bir bulaşıcı etkeni ve toksinleri kullanarak vücutta hastalığa karşı direnç oluşturma ve uygulamalara ne ad verilir?

a) bağışıklama b)aile planlaması c)rehabilitasyon d)tedavi hizmetleri e)sağlık hizmetleri

S-4) Aşağıdaki vitaminlerden hangisi güneş enerjisi ile vücudumuza alınır?

a)A vitamini b)B vitamini c)C vitamini d)D vitamini e)E vitamini

S-5)Eşlerin sosyoekonomik durumları göz önüne alarak, bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmalarına ne ad verilir?

a)çocuk planlaması b)bebek planlaması c)eş planlaması d)toplum planlaması e)aile planlaması


S-6)Vücudun kütle ve hacim olarak artışına ne ad verilir?

a)büyüme b)gelişme c)olgunlaşma d)öğrenme e)gelişim

S-7) Hücre ve dokuların yapı bileşenlerindeki değişmeler sonucu organların,işlevlerinde belli bir olgunluğa erişmesi durumu aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

a)büyüme b)gelişme c)olgunlaşma d)öğrenme e)gelişim

S-8) Merkezi sinir sistemini uyararak kişinin ruhsal durumu üzerine etki ederek bazı maddelere karşı alma isteği duyulması na ne ad verilir ?

a)yoksunluk b)nöbet c) nikotin d)bağımlılık e)yoksunluk

S-9) Aşağıdakilerden hangisi sigaranın meydana getirdiği hastalıklardan birisi değildir?

a)kanser b)kalp krizi c)kangren d)bronşit e)cüzzam


S-10) Aşağıdakilerden hangisi sigaranın içinde bulunan zararlı maddelerden biri değildir?

a)fare zehiri b)protein c)nikotin d)karbonmonoksit e)katran

S-11) Aşağıdakilerden hangisi vektörlerin yol açtığı hastalıklardandır ?

a)Kolera b) Tifüs c) Tifo d) Menenjit e)Verem








S-12) Anne, baba ve evlenmemiş çocuklarda oluşan aile ye ne ad verilir?

a)geniş aile b)normal aile c)çekirdek aile d)büyük aile e)küçük aile

S-13) Aşağıdakilerden hangisi ergenlik çağındaki kız ve erkek çocuklarda ortak olarak görülen gelişim özelliklerindendir ?
a) Boy uzaması
b) Ses kalınlaşması
c) Gırtlak çıkıntısının belirginleşmesi
d) Yumurta hücrelerinin olgunlaşması
e) Adet kanaması(regl) oluşması

S-14) Çocuğun gelişiminde aşağıdaki dönemlerden hangisi 3 - 6 yaş arasını kapsar ?
a) Bebeklik dönemi
b) Özerklik dönemi
c) Oyun dönemi
d) Okul dönemi
e) İşlem öncesi dönem

S-15) Aşağıdakilerden hangisi, ruh sağlığını etkileyen kişisel faktörlerden bir değildir?

a) yaş b) cinsiyet c) alışkanlıklar d) aile e) meslek
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Alt 03-24-2010, 01:19 AM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

mümkünse cevaplarını da verebilirseniz
utas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2010, 01:23 AM   #3 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart

az bi araştırmayla sizde yapabilirsiniz
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2010, 04:47 PM   #4 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

teşekkür ederim.
tttug isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2010, 03:02 AM   #5 (permalink)
Kullanıcı Adı
Üye
Standart

teşekkürler elinize sağlık
memoli_mat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2010, 11:34 PM   #6 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

Teşekkürler Benim çıkardığım cevap anahtarı ;


1 D
2 B
3 A
4 D
5 E
6 A
7 B
8 D
9 E
10 B
11 B
12 C
13 A
14 C
15 E
Cem01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2010, 11:59 PM   #7 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart

anahtar için tşk ederiz
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2011, 01:56 AM   #8 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

15 'E' olamaz kardeşm sanırım 'D'
ramazanbol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-17-2011, 03:58 AM   #9 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

15 (D) teşekkürler )
takasindirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2011, 12:25 AM   #10 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

          
soru 1. ::::>C

soru 2. ::::>B
soru 3. ::::>A
soru 4. ::::>D
soru 5. ::::>E
soru 6. ::::>A
soru 7. ::::>B
soru 8. ::::>D
soru 9. ::::>D
soru 10. ::::>B

soru 11. ::::>E (I. Dünya Savaşı'nda bitlerin yol açtığı tifüs salgını nedeniyle Türk Ordusu büyük kayıplar vermiştir.)
soru 12. ::::>C
soru 13. ::::>E
soru 14. ::::>C
soru 15. ::::>C

NOT:Arkadaşlar bu soruların cevaplarının hepsi 9.Sınıf LİSE SAĞLIK BİLGİSİ kitabından bakılmıştır asıl doğru olan cevaplar bunlardır.

(Teşekkür etmeyi unutmayalım.)
ulaş06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
1yazili, 2donem, bilgisi, dersi, saglik, sorulari

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. sınıf sağlık bilgisi dersi 1. dönem 1. yazılı soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 27 09-02-2012 03:39 AM
Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 9 05-22-2012 08:32 PM
9.Sınıf 2009-2010 Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları -2 admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 14 05-30-2011 01:02 AM
Sağlık Bilgisi Dersi 2009-2010 2.Dönem 1.Yazılı Soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 9 04-19-2011 03:02 AM
2010-2011 9.Sınıf Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları -1 admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 0 03-20-2011 07:32 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:09 AM.


Eğitim ve Ögretim