Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > Genel Lise, Anadolu Lisesi , Anadolu Öğretmen Lisesi Yazılı ve Sınav Soruları > Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları

Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları
Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları Konusunu Görüntülemektesiniz.->S-1) Aşağıdakilerden hangisi Aile Planlamasının çocuk sağlığına etkilerinden değildir? a)kadın üreme organlarına ait hastalıklar azalır b)fetüs ve bebek ölümleri azalır c)doğumsal anormallikler azalır d)çocukların,zeka gelişimleri olumlu etkilenir e)çocuklarda beslenme bozukluları ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-16-2010, 09:31 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları

S-1)Aşağıdakilerden hangisi Aile Planlamasının çocuk sağlığına etkilerinden değildir?

a)kadın üreme organlarına ait hastalıklar azalır
b)fetüs ve bebek ölümleri azalır
c)doğumsal anormallikler azalır
d)çocukların,zeka gelişimleri olumlu etkilenir
e)çocuklarda beslenme bozukluları daha az görülür

S-2)Bir anne adayının kendisinin ve bebeğinin sağlıklı olabilmesi için hangi yaşlar arasında gebe kalması uygundur?

a)18-30 b)17-30 c)18-35 d)18-33 e)17-35

S-3)Vaktinde doğan bir bebek kaç günlüktür?

a)250 gün b)260 gün c)270 gün d)280 gün e)290 gün

S-4)Yeni doğan bir bebek kaç cm boyunda ve kaç kg ağırlığındadır?

a) 45-50cm b) 48-50cm c) 48-50cm d) 45-50cm e) 43-52cm
3000-3500gr. 3000-3500gr 3500-4000gr 3500-4000gr 3500-4000gr

S-5)Aşağıdakilerden hangisi iki yaşındaki bir çocuğun büyüme ve gelişme özelliklerinden değildir?

a)merdiven ine çıkar b)organlarını tanır c)kesici dişleri yeni çıkar

d) tuvaletini bildirir e)üç kelimelik cümleler kurar

S-6)Aşağıdaki hastalıklardan hangisi genetik bir hastalıktır?

a)epidemi b)hemofili c)endemi d)cüzam e)sarılık



S-7)’’Anne sütü ilk aylarda bebek için yeterlidir’’Bu bilgiye göre bebekler en az kaç ay anne sütü ile beslenmelidir?

a)3-5 ay b)5-7 ay c)6-8 ay d)4-6 ay e)3-6 ay

S-8)Sağlam bir çocuğun vücut ısısı kaç derece olmalıdır?

a)35,5-37,5 b)36-37 c)36,5-37 d)37-37,5 e)36,5-38

S-9)Aşağıdaki aşılardan hangisi doğumun 9. ayında yapılan bir aşıdır?

a)KKK b)DBT c)BCG d)Hepatit B e)T.d

S-10)Ülkemizde sık görülen ve ölüme neden olan akciğerlerin iltihaplanması ile ile oluşan hastalığa ne ad verilir?

a)sarılık b)zaturre c)çocuk felci d)ishal e)kızamık
S-11)Hastalık etkeninin vücuda girişiyle, hastalık belirtilerinin ortaya çıkması arasında geçen süreye ne ad verilir?

a)kuluçka süresi b)hastalık süresi c)bulaşma süresi d)enfeksiyon e)salgın süresi

S-12)Bazı hastalıkların belirli toplumlarda devamlı olarak devamlı olarak bilinen oranlarda görülmesi durumuna ne ad verilir?

a)endemi b)epidemi c)bulaşma d)kuluçka e)enfeksiyon

S-13)Bir hastalığın kısa zamanda beklenenden çok daha fazla sayıda görülmesi olayına ne ad verilir?

a)endemi b)epidemi c)bulaşma d)kuluçka e)enfeksiyon

S-14)Kızamık hastalığı ile ilgili aşağıdaki bilgileri tamamlayınız?

Belirtileri:

Bulaşma yolu:

Tedavisi:

S-15)Aşağıdaki hastalıkların bulaşma yollarını karşılarına yazınız?

AIDS:
Hepatit B:
Kızıl:
İshal:
Verem:

S-16)Kaza, yaralanma ya da beklenmedik bir hastalık ortaya çıktığında doktora ulaşana kadar hastanın durumunun kötüye gitmesini önlemek için yapılan çalışmalara …………………….denir.

S-17)Sivrisineklerin yol açtığı hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

a)difteri b)boğmaca c)su çiçeği d)çocuk felci e)sıtma

S-18)Yeni doğan bebeklerde nabız sayısı ortalama kaçtır?

a)70 b)80 c)90 d)100 e)120

S-19)Bulaşıcı hastalık zincirinin şemasını çiziniz?








S-20)İlk yardım malzemelerinden 10 tanesini yazınız? Not:Her soru 5(Beş) puandır.
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Alt 03-24-2010, 04:48 PM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

teşekkür ederim
tttug isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2011, 12:15 AM   #3 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

1 sorunun cevabı
engin2634 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2011, 12:16 AM   #4 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları




S-1)Aşağıdakilerden hangisi Aile Planlamasının çocuk sağlığına etkilerinden değildir?

a)kadın üreme organlarına ait hastalıklar azalır
b)fetüs ve bebek ölümleri azalır
c)doğumsal anormallikler azalır
d)çocukların,zeka gelişimleri olumlu etkilenir
e)çocuklarda beslenme bozukluları daha az görülür
engin2634 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2011, 12:17 AM   #5 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

S-18)Yeni doğan bebeklerde nabız sayısı ortalama kaçtır?

a)70 b)80 c)90 d)100 e)120
engin2634 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-20-2011, 12:18 AM   #6 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

S-2)Bir anne adayının kendisinin ve bebeğinin sağlıklı olabilmesi için hangi yaşlar arasında gebe kalması uygundur?


a)18-30 b)17-30 c)18-35 d)18-33 e)17-35
engin2634 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-21-2011, 12:43 PM   #7 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

çok teşekürlerr
DELİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-14-2012, 07:53 PM   #8 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart soruların cevaplar

1-a
2-c
3-d
4-b
5-b
6-b
7-d
8-c
9-d
10-b
11-a
12-a
13-b
14-
15-
16-
17-e
soruların cevaplarından kesinlikle eminim...
öğrenci97 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-20-2012, 08:10 PM   #9 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

ideal doğurganlık yaş aralığı ders kitabına göre 17-35 verilmiş.

dolayısıyla 2. sorunun cevabı E şıkkı oluyor.
ydal59 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2012, 08:32 PM   #10 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

Bir zahmet cevap anahtarınıda yazarsanız çok makbule geçer
Reishin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
2donem, 2yazili, bilgisi, dersi, saglik, sorulari

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
9. sınıf sağlık bilgisi dersi 1. dönem 1. yazılı soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 27 09-02-2012 03:39 AM
9.Sınıf 2009-2010 Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Soruları -2 admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 14 05-30-2011 01:02 AM
Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 12 04-23-2011 08:30 PM
Sağlık Bilgisi Dersi 2009-2010 2.Dönem 1.Yazılı Soruları admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 9 04-19-2011 03:02 AM
2010-2011 9.Sınıf Sağlık Bilgisi Dersi 2.Dönem 1.Yazılı Soruları -1 admin Trafik, Sağlık Bilgisi , Demokrasi Dersleri Yazılı ve Sınav Soruları 0 03-20-2011 07:32 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:14 AM.


Eğitim ve Ögretim