Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Soru Bankası ve Testler

7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 10

Türkçe Soru Bankası ve Testler
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 10 Konusunu Görüntülemektesiniz.->226.“Eğri oturalım, doğru konuşalım.’’cümlesindeki altı çizili sözcüklerin türü nedir? a)zarf-zarf b)zarf-sıfat c)sıfat-zarf d)sıfat-sıfat 227-Aşağıdakilerden hangisinde pekiştirme sıfatı yoktur? A-Geceleyin bomboş sokaklarda dolaştım. B-Dedemin bembeyaz sakalları vardı. C-Kiracılar ayrılırken evi tertemiz ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-19-2009, 05:15 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 10

          
226.“Eğri oturalım, doğru konuşalım.’’cümlesindeki altı çizili sözcüklerin türü nedir?
a)zarf-zarf
b)zarf-sıfat
c)sıfat-zarf
d)sıfat-sıfat

227-Aşağıdakilerden hangisinde pekiştirme sıfatı yoktur?
A-Geceleyin bomboş sokaklarda dolaştım.
B-Dedemin bembeyaz sakalları vardı.
C-Kiracılar ayrılırken evi tertemiz teslim etti.
D-Akdeniz'in masmavi sularında yüzmek isterim.

228-''Kamyonlardan biri sarsıla sarsıla yanımızdan geçti.''cümlesindeki ikileme yüklemi hangi bakımdan tamamlar?

A-Durum B-Yön C-Yer D-Sebep





229- Aşağıdakilerin hangisinde benzetme yoktur?

A) Ben bir erik ağacıyım şimdi
Altıncı yılımı kutlayacağım bu yaz

B) Yorgun da olsam ayaktayım
Umutlar ölmemiş bir kelebek

C) Erken çiçek açtı yine
Bahçedeki badem ağaçları

D) Güçlü olmak ustalık ister
Dil, yiğit elindeki kılıç gibidir.

230- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf yoktur?

A) O panelde harika konuşmuştun.
B) Şu dağın arkasında küçük bir köy kurulmuş.
C) Geçen gün neredeyse kaza yapacaklardı.
D) Üstü başı çamur içinde içeri daldı çocuk.

231 Aşağıdaki fiillerden hangisi olumsuzdur?

A) Anlatmak B) Bilmemek C) Koşmak D) Saymak


232 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde gereklilik kipinde çekimlenmiş bir fiil vardır?
A) Bu yazıyı okumalısın.
B) Defterinizi açınız.
C) Yağmur yağmasa bari.
D) Bugün kitap alayım.

233.“ İyi “ kelimesi hangi cümlede zarf göreviyle kullanılmıştır?

a) İyi ile kötüyü birbirinden ayırmak gerekir.

b) Sınavı kazanman çok iyi olmuş.
c) İyiler her zaman kazanır, der dedem.
d) İyi insanlar herkes tarafından sevilir

234.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “–ki” yazımında yanlışlık yapılmıştır?

A-Bahçedeki güller çok güzel kokuyordu.
B-Kalemim kayboldu, seninkini alabilir miyim?
C-Duydumki unutmuşsun gözlerimin rengini.
D-Mademki gelmeyecektin neden söz verdin.




235.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde benzetme yapılmıştır?
A-Onun izinden gidersen doğruyu bulursun.
B-Sınıftan güzel sesler gelmiyordu.
C-Elma yanaklarıyla çok güzel görünüyordu.
D-Körpecik kuzu, annesini arıyordu.

236. “Kuşlar ( ) tabiatın o mini mini mutluları ( ) yaprakların üzerinden son çiyleri toplayarak bahçeyi sevinç sesleriyle dolduruyordu.” Cümlesinde boş bırakılan yere hangi noktalama işareti getirilmelidir?

a) ( ; ), ( , ) b) ( , ), ( ; ) c) ( ; ) , ( , ) d) ( , ), ( ,)

237-I.Bir vedalık hükmü vardır hayatın.
II.Ölümün vakti saati sorulmaz.
III.Serçe kuşu gibidir umut.
IV.Dal yorulur,serçe yorulmaz.

Yukarıdaki numaralanmış dizelerin hangilerinde ek eylem vardır?
a-I-II b-I-III c-II-III d-III-IV
238-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımı yanlıştır?

a-Bankaya 2 milyar boru varmış.
b-Bu bina tam üç yüz on iki yaşında.
c-Sınıfın başarısı yüzde seksen dörttür.
d-Yarışmayı onaltı yaşındaki genç kazandı

239-Aşağıdaki fiillerin hangisinde koşul anlamı vermektedir?

A)Gitmiştik B) Gelse C) Sevmelisin D) Yapmıyor

240- Aşağıdaki cümlelerden hangisinde gereklilik anlamı katan bir fiil kullanılmıştır?

A) Okula yarın geleyim.
B) Yarın maç yapacağız.
C) Eve erken gitmeliyim.
D) Sınavdan yüksek bekliyorum.

1. çalışması
2. en
3. budur
4. Ressamın
5. başarılı
241. Yukarıdaki sözcüklerle kurallı ve anlamlı bir cümle oluşturulduğunda sıralama nasıl olur?

A) 5-3-1-2-4
B) 4-2-1-5-3
C) 4-2-5-1-3
D) 3-1-4-2-5
242.Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisi farklı bir türdendir?

A) Zavallı kediyi dışarı atmışlar.
B) Buraya hemen gelin.
C) Bu okulda mı okuyorsun?
D) Yaşamın güzelliğini şu insanlarda tattım.

243. Daire sözçüğü aşağıdakilerin hangisinde mecaz anlamıyla kullanılmıştır?
A) Mantık dairesinde konuşmuyorsunuz.
B) Burası yeni açılan askerlik dairesidir.
c) Eskiden bu dairede beraber çalışırdık.
D) Bir kısım daireleri ayrıca kiraya vereceğiz.


244-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zarf kullanılmıştır?

a)Eskici, Hasan’a üzgün üzgün baktı.
b)İyi insanlar ölmezmiş
c)Yarının neler getireceği bilinmez
d)Bunu senden beklemezdim

245-Aşağıdaki fiilerin hangisi olumlu çekimlidir?

a)Annem istediğinden vazgeçmedi.
b)Ben dersime çalıştım.
c)Ayşe kitap okumadı mı?
d)Seni görmek istemiyorum.

246.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım vardır?
A) Bu kitabı çok beğendim.
B) Bu konuyu öğrenmek çok zor.
C) Denizler insanın içini ferahlatır.
D) “Yumurta” adlı film uluslararası festivallerde ödül aldı.


247. Aşağıdaki fiillerin hangisinde geniş zamanın olumsuzu bulunmaktadır?

A) Hayatım karmaşıklaştı.
B) Bunları odana ben götürmedim.
C) Bilsem, yapmaz mıyım.?
D) Balıkları pazarda satmıyor.

248..Aşağıdaki fiilerden hangisi farklı kişide çekimlenmiştir?

a)Gideriz b)Okursun c)Oynarsın d)Bilirsin


249.Aşağıdaki fiillerden hangisi emir kipinde değildir?

a)Gitmesin b)Görmelisin c)Okusunlar d)Yazın
250‘‘ Gözler kalbin aynasıdır,
Yalan nedir bilmez onlar.’’
Yukarıdaki dizelerde asıl anlatılmak istenen duygu nedir?

A)Gözlerin ayna gibi olduğu
B)Gözlerin yalanın ne olduğunu bilmediği
C)Kalbimizde hissettiklerimizin gözlerimize yansıdığı -
D)Aynaların yalan söylemediği






CEVAP ANAHTARI ( 226/250 )
226 A 236 D 246 D
227 C 237 B 247 C
228 A 238 D 248 A
229 C 239 B 249 B
230 B 240 C 250 C
231 B 241 C
232 A 242 B
233 B 243 A
234 C 244 A
235 C 245 B
nuh1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
7.sınıf, soru bankası 10, türkçe, türkçe soru bankası, türkçe sorular, türkçe test, türkçe yaprak test

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8.sınıf türkçe dersi SBS soru bankası (272 soru) word çalışmasını download zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 08:57 PM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 17 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-19-2009 05:22 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:52 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:52 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 2 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:51 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:47 PM.


Eğitim ve Ögretim