Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Soru Bankası ve Testler

7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 28

Türkçe Soru Bankası ve Testler
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 28 Konusunu Görüntülemektesiniz.->676- Aşağıdaki sözcüklerden hangisi birleşik fiildir? A) Yetişkin B) Gelebiliyor C) Kitaplık D) Sınıf 677- Aşağıdaki sözcüklerin hangisi türemiş sözcük değildir? A) Şekerli B) Gömlekler C) Bilgin D) Gözlükçüden 678- ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-19-2009, 05:28 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Gelişmiş Üye
Standart 7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 28

          
676- Aşağıdaki sözcüklerden hangisi birleşik fiildir?

A) Yetişkin
B) Gelebiliyor
C) Kitaplık
D) Sınıf


677- Aşağıdaki sözcüklerin hangisi türemiş sözcük değildir?

A) Şekerli B) Gömlekler
C) Bilgin D) Gözlükçüden


678- Ayşe soru işaretinin kullanımına örnek cümleler veriyordu. Aşağıdaki seçeneklerde bulunan Ayşe’ nin verdiği örnek cümlelerden hangisinde soru işaretinin kullanımı yanlıştır.?


A) Kitap fuarına beni de götürür müsünüz?
B) Beni dinledi mi bilmiyorum?
C) Yarışmaya o mu katılacak?
D) 1841 (?) yılında Çukurova’da yaşamış


679- Aşağıdaki cümlelerden hangisinin filinde zaman kayması vardır?

A) Her akşam yemekten sonra kahve içeriz.
B) Yarın o kitabı okumaya başlarım.
C) Evi boyamaya dün başlamış.
D) Öğleden sonra size geleceğiz.


680- Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin türü farklıdır?

A) Tatlı dilli insanlar her zaman sevilir.
B) Çok yürekli bir insandı.
C) Bütün gün durmadan çalışırdı.
D) Bu çamurlu yoldan geçtiniz mi hiç?


681- Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki eylemin kipinde anlam kayması vardır?

A) Daha önce sizi buralarda hiç görmedim.
B) Her zaman iyilik yaparım.
C) Bu çocuğu kim sevmez.
D) Her sabah kahvaltımı yapıyorum.





682- Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki ikileme zarf göreviyle kullanılmamıştır?

A) Çocuk ağlaya ağlaya geliyor.
B) Yolda hızlı hızlı yürüdü.
C) Büyük büyük dilimleri masaya koydu.
D) Tane tane anlattı bana olanları.


683- ‘’Ağır’’ sözcüğü hangi cümlede farklı görevde kullanılmıştır?

A) Ağır işlerinde onu çalıştırdı.
B) Arkadaşına galiba ağır konuşmuş.
C) Basamaklardan ağır ağır indi.
D) Ağır ye, yoksa boğulacaksın.

684-
Bir dünya düşünürüm
Öylesine günlük güneşlik
Orada her şey iyilik, güzellik, dostluk üstüne
Bir dünya düşünürüm bir dünya
Aklın aydınlığında
Duygunun selinde yıkanmış
Şiirde şairin iletmek istediği ana duygu, aşağıdakilerden hangisidir?

A) Acıma B) Heyecan
C) Hüzün D) Özlem


685- Aşağıdaki cümlelerle bir paragraf oluşturulmak istense ilk cümle hangisi olur?

A) Kuşkusuz, bizde sinemanın ağır basan yönleri arasında eğlendiriciliğini de sayıyorlar.
B) En çok ilgi gören filmlerin basit, eğlendirici, sudan şeyler olması bunu göstermez mi?
C) Toplumumuzda sinema, küçük kasabalara kadar yayılmış bir eğlence aracıdır.
D) Sosyal ve teknik olanaklarımız içinde halk kitlelerini geniş ölçüde etkiler.


686- Aşağıdakilerden hangisi söyleyenin kişisel düşüncelerini içermemektedir?

a) Böylesine sıkıcı havalarda dışarı çıkılmaz.
b) Gözlüğünü takmayı unutmuştu.
c) Bu tören özenle hazırlanmış.
d) Kitapta çok ilginç bir öykü var.


687- Aşağıdakilerden hangisinde yüklem, çekimli eylemdir?

a) Bugün çok ödevim var.
b) Artık bu davranışları bırak.
c) Seni görmek tek isteğiydi.
d) Yaşamak ne güzel şey!
688- Bir kişinin hayatının bir başkası tarafından anlatıldığı düz yazı türü aşağıdakilerden hangisidir?

A. Makale
B. Deneme
C. Söyleşi
D. Biyografi


689- Ural-Altay dil grubuna giren dilleri araştırdı.
Yukarıda yazılı olan cümledeki kısa çizginin kullanılış sebebi nedir?

A. Ara sözleri ayırmak için kullanılır.
B. İki kavramın ortaklığını göstermek için kullanılır.

C. Ek, kök ve heceleri ayırmak için kullanılır.
D. Sözcükleri birbirinden ayırmak için kullanılır.


690- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “zaman kayması”(anlam kayması) meydana gelmiştir?

A) Her gün seni görmek için buralara kadar geliyor.
B) Yakın bir zamanda seni çok sevindirecek bir haber alacaksın.
C) Sessizce içeri girdi, yerine oturdu.
D) Şu an eşyalarını topluyor.


691- Aşağıdaki cümlelerden hangisi “nesnel” dir?

A) Kocaeli, kişi başına düşen milli gelirin en yüksek olduğu ildir.
B) Yaptıkların kimseyi memnun etmedi.
C) İstanbul, herkesin sevdiği bir ildir.
D) En sevdiğim mevsim kıştır.


692- Aşağıdaki sorulardan hangisi ,özneyi buldurmaya yöneliktir?

A) Konuklar sizden çayı demli mi isterler ?
B) Bu ödevi yaparken sana annen mi yardım etti ?
C) Bugün dershanede Ahmet’İ mi gördün?
D) Son yolculuğunuz oldukça güzel mi geçti.


693- Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözlerden hangisi zarf tümleci görevinde kullanılmamıştır?

A) Takkesi düşünce keli göründü.
B) Üzüm üzüme baka baka kararır.
C) Ay ,bulutların arkasına saklanmıştı şimdi.
D) Zaman, parmaklarının arasından sızıyordu sanki.
694- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yön zarfı (belirteci) vardır?

A- önünüze çıkan ilk yoldan sağa dönün.
B- Lütfen geri dön,artık seni üzmeyeceğim.
C- Artık buradan ileriye gidemeyiz.
D- Burada kalalım,aşağısı pek karanlık.


695- Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi istek kipi ile çekimlenmiştir ?

A- anne, kardeşim de bizimle gelse.
B- Sakın yalnız başına yola çıkma !
C- Ben desenin nereye gittiğini bileyim.
D- Gördüklerinizi siz de anlatsanıza !


696- Şairlerimizin sözcükleri bin çeşit renge boyamalarını beklemek bizim en doğal
hakkımızdır.
Yukarıdaki cümlede altı çizili söz öbeğinin cümleye kattığı anlam aşağıdakilerden hangisidir?

A) Sözcükleri en yalın şekliyle kullanmak.
B) Cümleleri anlaşılır sözcüklerle oluşturmak.
C) Sözcüklere türlü türlü anlamlar yüklemek.
D) Az sözle çok şey anlatabilmek.

697- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kip (anlam) kayması vardır?

A) Dün size gelirken yolda birkaç tanıdığa rastladık.
B) Yarın size geleceğiz.
C) Her akşam kitap okuyorum.
D) Matematik defterim onlarda kaldı.

698- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiil oluş bildirmektedir?

A) Biz, yeni bir eve taşındık.
B) Bu kitapları çocuklara vereceğim.
C) Saçları bir sene içinde epey uzadı.
D) Oraya sen de gelmelisin.





699- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde türemiş yapılı zarf vardır?

A) Bu gece bunu okuyacağım.
B)Yazın Bodrum’ a gideceğiz.
C) Beklediğimiz haber sabah geldi.
D) Onunla dün görüşemedim.


700- Aşağıdaki cümlelerin hangisinin fiilinde anlam kayması vardır?

a) Annem akşama dayımlara gidecek.
b) Yeni öğretmen okula ikinci dönem gelir.
c) Her gün bir saat kitap okurum.
d) Önümüzdeki ay İzmit’e gideceğim.



CEVAP ANAHTARI ( 676/ 700)
676 B 686 B 696 C
677 B 687 B 697 C
678 B 688 D 698 C
679 B 689 B 699 B
680 D 690 A 700 B
681 D 691 A
682 C 692 B
683 A 693 D
684 D 694 B
685 C 695 C
nuh1986 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
Cevapla

Etiketler
7.sınıf, soru bankası 28, türkçe, türkçe soru bankası, türkçe sorular, türkçe test, türkçe yaprak test

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8.sınıf türkçe dersi SBS soru bankası (272 soru) word çalışmasını download zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 08:57 PM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 17 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-19-2009 05:22 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 4 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:52 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 3 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:52 AM
7. Sınıf Türkçe Soru Bankası 2 nuh1986 Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 11-17-2009 03:51 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46 PM.


Eğitim ve Ögretim