Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Soru Bankası ve Testler

8.sınıf paragrafta anlam konu testi

Türkçe Soru Bankası ve Testler
8.sınıf paragrafta anlam konu testi Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Arıyorum aklımda bir ninni bestesini. Böyle uzaklaşmayın benden, yaşadığım günler! Güneş! Getir bir bayram sabahını. Açılın, açılın tekrar Çocuk dizlerimdeki yaralar. Ziya O. SABA Bu dizelerde ağır basan duygu ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-20-2010, 01:26 AM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 8.sınıf paragrafta anlam konu testi

          
1. Arıyorum aklımda bir ninni bestesini.
Böyle uzaklaşmayın benden, yaşadığım günler!
Güneş! Getir bir bayram sabahını.
Açılın, açılın tekrar
Çocuk dizlerimdeki yaralar.
Ziya O. SABA
Bu dizelerde ağır basan duygu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Özlem
B) Pişmanlık
C) Sevgi
D) Acıma





2. İç rahatlığıyla davranmak, iç rahatlığıyla konuş*mak, özellikle iç rahatlığıyla düşünmek erdemli, insanın işidir. İnsanın kendi içinde tutarlılığı da buna bağlıdır. Eylemi ile düşüncesini bütünleştirmiş, ağzından çıkan sözün sorumluluğunu kavramış bir insan çağımızın gerçek insanıdır.
Bu parçaya göre aşağıdakilerden hangisi erdemli insanın özelliklerinden biri olamaz?
A) Söz ve hareketleri arasında uyum olması
B) Her sözünün bilincinde olması
C) Yaptıklarının, düşüncelerini yansıtıyor olması
D) Söylediklerini yaşamasa bile doğru sözlü olması





3. Hersanatçı, toplumun ürünü olduğuna göre, büyük sanatçıları yetiştiren ortamın nasıl oluştu*rulduğunu düşünmek gerekir. Çünkü sanatçı, milyonların bir insana dönüşmesinin sonucunda çıkar ortaya. Sanat da, sanatçı da bir mucize değildir, bir emek ürünüdür.
Bu parça için en uygun başlık aşağıdakiler*den hangisidir?
A) Sanatı Korumak
B) Sanat ve Toplum
C) İnsan ve Sanat
D) Toplum ve Emek






4. Herkes bir başkasına ihtiyaç duyar. Kendisine benzemeyen birine. Niçin mi? Kendini bir bütün olarak ele alabilmek için, karşısındakiyle karşılaştırma yaparak, kendini tanımlayan özel*likleri daha çok ortaya çıkarmak için...
Bu parçaya göre, aşağıdakilerden hangisi başkalarına ihtiyaç duymamızın nedenidir?
A) Zor zamanlarımızda yardımımıza koşmaları
B) Kendimizi daha iyi tanımamızı sağlamaları
C) Başka yaşamları öğrenme merakımızın olması
D) Acılarımızı ve sevinçlerimizi paylaşma isteğimiz





5. Eleştirmen olarak, bugünün nabzını tutmak kolay değil. Bazen yazdığınız bir eleştiriyle ilgili olarak "Siz iyi dosttunuz, ne oldu da bu eleştiriyi yaptınız?" türünden sorularla bile karşılaşıyor*sunuz. Ama ben kitabı eleştirdim dostluğumuzu değil, demek zorunda hissediyorsunuz kendi*nizi.
Bu parçadan çıkarılabilecek en kapsamlı yargı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gerçek dostlar birbirini eleştirmeyi de bilme*lidir.
B) Kitap eleştirisi ile dostluk birbirinden ayrı düşünülmelidir.
C) Eleştirmen, kendi döneminin değer ölçüleri*ni belirler.
D) Eleştiri yapılırken ölçüyü kaçırmamak gerekir.





6. Bir yazarı en fazla küçük düşüren şey, herkesin bildiği orta malı fikirleri garip ve gösterişli bir şekilde söylemektir. Böyle bir yazarı beğenmek şöyle dursun, herkesin söylediğini söylemek için yeni birtakım kelime düzenleri kurmakla vaktini kaybetmiş olmasına acırız.
Bu parçaya göre bir yazardan öncelikle bek*lenen aşağıdakilerden hangisidir?
A) İnandırıcılık
B) Yalınlık
C) Farklılık
D) Tutarlılık




7. Düşünce ve algıyı yıldırım kadar hızlandırmak güzel. Düşünce, fiziksel dünyanın hızını sollayabilir. Ama güzelliklerden alacağımız zevki uzat*mak, böylesi hoş vakitlerin tadını çıkarmak gerekmez mi? Bir Afrika deyişindeki gibi "Çiğne*mekten zevk alıyorsan, hemen yutmaya çalış*ma."
Bu paragrafta, aşağıdakilerden hangisi öne*rilmektedir?
A) Boş vakitleri iyi değerlendirmek
B) Güzel anları yaşarken acele etmemek
C) Hızlı düşünerek çok iş yapabilmek
D) Yaşamın hızına ayak uydurmaya çalışmak





8. Şiir okumak, bir müzik eserini seslendirmek kadar ciddi, bir büyük besteyi sazlarla bize din*letmek kadar önemli ve ayrı bir sanattır. Şiirin de birtakım notaları, algılanması sadece onun ger*çek sesini duyup söyleyebilenlerce mümkün bir ahengi vardır. Bunun tekniği, şiir okumakla değil, önce düpedüz "okumak" denilen olayı bilmek ve başarabilmekle başlar.
Bu parçada aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
A) Şiiri anlayabilmenin "okumak" eylemini anla*yabilmeye bağlı olduğuna
B) Şiiri okuyabilmek için eğitim almak gerek*tiğine
C) Şiirin kulağa hoş gelmesi gerektiğine
D) Şiir okumanın müzik kadar önemli bir sanat olduğuna





9. Datça... Rüzgârların sesi kulaklarımdadır, hiç unutmadım. İnsanlar deli gibi esen sıcak rüzgâr*ların önünde iki büklümdüler. Saçlarımın diple*rine dolan kumları çıkarıyordum. Herkes ağzın*da kum çiğniyordu; hatırlıyorum, Datça'yla ilgili hiçbir şeyi unutmadım.
Bu parçanın anlatımında aşağıdaki duyuların hangisinden yararlanılmamıştır?
A) Görme
B) Dokunma
C) İşitme
D) Koklama




10. (1) Kitaplar dünyayı değiştiremez. (2) Bir kitap okumakla hiç kimse yeniden doğdum duygu*suna kapılmaz. (3) Fakat kitaplar dünyayı daha iyi anlamamızı sağlayabilir. (4) İyi bir yazar size sıcak bir dostun yakınlığını sunar. (5) Üstelik bir el uzaklığındadır, her zaman. (6) Yeter ki o dosta ihtiyacınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bu parça iki paragrafa bölünmek istenirse ikinci paragraf, numaralanmış cümlelerden hangisiyle başlatılmalıdır?

A) 2
B) 3
C) 4
D) 5




Cevap Anahtarı:






1-A 2-D 3-B 4- B 5-B 6-C 7-B 8-B 9-D 10-C
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Alt 04-25-2012, 12:57 AM   #2 (permalink)
Kullanıcı Adı
Yeni Üye
Standart

ELLERİNİZE SAĞLIK AMA CEVAPLARINIDA YAZSAYDINIZ İYİ OLURDU
gynb1234 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
8sinif, anlam, konu, paragrafta, testi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paragrafta Anlam Nedir Paragrafta Anlam Hakkında Detaylı Konu Anlatımı eymen33 Türkçe Ders Notları 0 04-26-2013 04:53 AM
8.sınıf paragrafta anlam konu testi yeni belgesini indirin zeyrekli Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 05-01-2012 01:31 AM
2011-2012 Paragrafta Anlam Testi 2 Word Belgesi Arşivi İndir Ve Yükle merew Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 04-13-2012 12:40 AM
2011-2012 Paragrafta Anlam Testi 3 Word Belgesi Arşivi İndir Ve Yükle merew Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 04-13-2012 12:37 AM
8.sınıf Türkçe paragrafta anlam konu testi admin Dil ve Anlatım Soru Bankası ve Testler 0 02-25-2010 08:48 PM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:11 PM.


Eğitim ve Ögretim