Go Back   Yazılı Soruları-Soru Bankaları-Yaprak Test-2009-2010 Yazılı Sınav Soruları ve Cevapları > İlköğretim 2.Kademe Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları > Türkçe Soru Bankası ve Testler

7.Sınıf İsimler Test Çalışması Cevaplı

Türkçe Soru Bankası ve Testler
7.Sınıf İsimler Test Çalışması Cevaplı Konusunu Görüntülemektesiniz.->1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özel ad kul*lanılmıştır? A) Baharda sular coşkun akar. B) Rüya bugün de okula gelmedi. C) Elinde bir deste gülle geldi. D) Kelebekler ahenkle dans ediyor. 2. ...

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-04-2010, 10:33 PM   #1 (permalink)
Kullanıcı Adı
Administrator
Standart 7.Sınıf İsimler Test Çalışması Cevaplı

          
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özel ad kul*lanılmıştır?
A) Baharda sular coşkun akar.
B) Rüya bugün de okula gelmedi.
C) Elinde bir deste gülle geldi.
D) Kelebekler ahenkle dans ediyor.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük somut addır?
A) İçeride tuhaf bir adam var.
B) Yıllardır evlat hasreti çekiyor.
C) Herkesin gönlünde biri vardır.
D) Soruyu yanlış yoldan çözmüşsün.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde -lar, -ler eki eklendiği sözcüğe çoğul anlamı katmamıştır?
A) Bahçedeki çiçekler ansızın soldu.
B) Masanın üzerindeki kitaplar dağınıktı.
C) Aliler bize çay içmeye geldi.
D) Göçmen kuşlar bölgemizi terk etti.
4. Aşağıdaki sözcüklerin hangisi somuttur?
A) Sevinçler
B) Umutlar

C) Sesler
D) İyilikler

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir tür adı, özel ad olarak kullanılmıştır?
A) Mert insanlar, dostlarını korurlar.
B) Barış, son günlerde ders çalışmıyor.
C) Lâle, bahçeleri süsleyen güzel bir çiçektir.

D) Kaya sökerek yol inşaatına başladık.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soyut, çoğul ve özel isim örnekleri vardır?
A) Yağmurlardan sonra dağ yemyeşil oldu.
B) Alperen, kitaplarını güzelce ciltlemiş.
C) Berna'nın, aklı arkadaşlarına takılmıştı.
D) Nedense Mine bugün beni hiç aramadı.

7. Dün gece rüyamda okul arkadaşlarımı yemyeşil bir bahçede gördüm.
Bu cümledeki altı çizili isimlerin özellikleri, sıra*sıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Soyut-çoğul-somut
B) Somut-topluluk-somut
C) Soyut-soyut-tekil
D) Somut-çoğul-topluluk

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili somut ad, mecaz anlamda kullanılarak soyut anlam kazanmıştır?
A) Evin önünü güzelce temizledi.
B) Bunu yapmanın başka yolu yok.
C) O adam kalpsizin biridir.
D) Kirli elbiseleri hemen çıkar.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem tekil, hem çoğul adlar, hem de topluluk adı kul*lanılmıştır?
A) Papatyalar bir gelin gibiydi çimlerin üstünde.
B) Otobüsün hareketiyle yolcular birden bağırdı.
C) Yağmurdan sonra gökkuşağı çıktı.
D) Çoban, sürüyü kel tepelerden indiriyor.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki altı çizili sözcük somut ve çoğul addır?
A) Buradaki köyler her mevsim yemyeşildir.
B) Bazen insan rüyalara bile inanır.
C) Herkesin çalışma yöntemi farklıdır.
D) Her çocuk, bir gelecektir.




Cevap Anahtarı:



1-B 2-A 3-C 4-C 5-B 6-C 7-A 8-B 9-D 10-A
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsor Reklam
           
Cevapla

Etiketler
7sinif, calismasi, cevapli, test, İsimler

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011-2012 Türkçe Dersi İsimler Konu Tekrarı Çalışması Word Dosyası Tıkla İndir Ve Yükle merew Türkçe Dersi Yazılı ve Sınav Soruları 0 03-31-2012 10:01 PM
İsimler 2.Sınıflar Anlatım Çalışması zeyrekli 2.Sınıf Öğretmenleri 0 12-01-2011 12:18 AM
8.Sınıf Paragraf Test Çalışması Cevaplı admin Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 03-20-2010 01:33 AM
8.Sınıf Cümle Çeşitleri Test Soruları Cevaplı admin Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 03-20-2010 01:29 AM
8.Sınıf Fiilimsiler Test Soruları Cevaplı admin Türkçe Soru Bankası ve Testler 0 03-20-2010 01:24 AM


Yazılı Soruları-Soru Bankası-Yaprak Test-Ders Notu-Konu Anlatımı-Proje Ödevi- Performans Görevi-Zümre Tutanakları-Yıllık Plan-Etkinlikler, Çalışma Yaprakları Tüm Zamanlar GMT +6 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:03 AM.


Eğitim ve Ögretim